Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] strona z pasjansami
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kris2
Proszę o ocene stronki z pasjansami
pasjans - gry karciane
czy jest prawidlowo wykonana pod wzgledem xhtml i optymalizacji contentu.
LonelyKnight
Kod może być.

Grafika niedopracowana - np. strzałki w menu albo zaokrąglenia narożników - wszędzie tła nie pasują.

Dużo ortografów, literówek itp.
empathon
Ocena kodu.
Nagłówek h1 powinieneś mieć tu jeden. Kolejne poziomy jedziesz w dół a nie wracasz do h1. Barkuje title w linkach w img alt'ów.
http://www.pasjans.org/pasjanse/ < tu spokojnie mogłeś też dać liste

Z grafiki jedyne co mi się podoba to favicon winksmiley.jpg
koderrr
malo starannie wycieta grafika

przyjrzyj sie naglowkowi do contentu
hateman
Niedokładnie wycięta grfika, nieprzeźroczyste narożniki, logo też średni.
Za to świetny pomysł (pogram trochę w pracy smile.gif), na plus opis do każdego pasjansa.
kris2
wielkie dzięki za uwagi

Poprawilem teksty i grafike. I zastosowalem sie do waszych porad.
Prosze o sprawdzenie czy jeszcze cos moglbym ulepszyc.
(z logo to i tak szczyt moich mozliwosci bo jestem programista a nie grafikiem winksmiley.jpg

Pozdrawiam

Kris
AjaxSrajax
<div style="clear: both;">&nbsp;</div> - ten wers gryzie w oczy. Co z tym h1? Jest h1
h2 potem znowu h1. Popraw to, bo żena. W sumie to na jakiejś stronce ( nie wiem, czy nie na jakiejś w3c) widziałem dwa nagłówki
h1, jeden master, drugi jako głowny nagłówek strony.
I nie to, żebym się czepiał, bo są stronki nawet guru kolesi z takim doctypem , ale
ja i tak bym go zmienil na XHTML, chociażby transitional.
kris2
Dzięki jakoś przeoczylem to h1 na index.php
doctype tez poprawilem
a co Ciebie w tym <div style="clear: both;">&nbsp;</div> gryzie w oczy?
sorry ze pytam ale nie uwazam sie za eksperta od html'a wstydnis.gif
Shili
Ten div niesamowicie łatwo można ominąć. Teraz jest jedynie nic nie wnoszącym w strukturę strony elementem, nie niesie ze sobą żadnej treści, jest krótko mówiąc mocno zbędny.
AjaxSrajax
Jak napisała koleżanka wyżej. XHTML nie służy przedstawianiu wyglądu strony, a jedynie ułożeniu struktury treści. Ten div wprost przeciwnie. Zlikwiduj float dodając do pierwszego blokowego potomka elementu pływającego właściwość clear. Widzę tam jeszcze spację, czyżby bez spacji się nie clearowało? Nie nabieraj złych nawyków, lepiej poczytaj sobie o layoutach css. glish, bluerobot, jeden z moich ulubionych, trzeba znać, warto znać. Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.