Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][CSS]Szablon druku oferty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
donleone
Witam.

Mam do wykonania nietypowe jak dla mnie zadanie, otóż muszę wykonać generator oferty dla agencji nieruchomosci. Najprosciej będzie, jeżeli rozpiszę o co chodzi na przykładzie:

--początek strony--
Nagłóweczek, nazwa firmy, ot takie zwykłe edytowalne rzeczy.

pole wyboru : dom, działka, lokal itp.
powierzchnia od: m2 do m2 do wpisania

i inne takie pola, odpowiednie dla tego rodzaju działalnosci

do tego możliwosć dodania zdjęć, od razu na następnej stronie, również z nagłówkiem i zawsze w takim samym rozmiarze, tak jakże pole do podania scieżki obrazów, po wybraniu obrazy automatycznie są umieszczane na stronie we wczesniej zdefiniowanym rozmiarze i rozmieszczeniu.

możliwosć eksportu do .pdf no i oczywiscie ładny wydruk :-)

Jak widzicie możliwosć rozwiązania czegos takiego? może macie inne ciekawe pomysły do stworzenia szablonu? nie musi to być koniecznie w technikach wymienionych w temacie, chodzi o sam fakt rozwiązania problemu smile.gif

pozdrawiam.
sniezny_wilk
Hmm.. rozumiem, że dostaniesz za to $$ a my za free mamy Tobie powiedzieć jak masz to zrobić ? Sądzę, że nie znajdzie się wiele takich osób, ale spokojnie znam dwie które na pewno pomogą. Pierwsza: Wyszukiwarka forum, o generowaniu PDF jest masa postów, ba nawet w dziale PHP jest przypięty wątek. Drugą "osobą" jest google, fajnie się z nim współpracuje i jest nic nie chce w zamian, wystarczy go zapytać odpowiednio. Interesujące Cię frazy dla wyszukiwarek to: "generowanie PDF PHP", "upload zdjęć PHP", formularze i stroną do wydruku to sam sobie możesz zrobić, bo przecież jesteś programistą dostającym zlecenia.

PS: do "kumpli" pomagających za free dorzucę jeszcze manual na www.php.net.
donleone
:- ) Dzięki za informacje o wyszukiwaniu w google ; )

Co do tego, ze jest to dla mnie potrzebne w celach zarobkowych - nie, nie dostanę za to pieniędzy smile.gif po prostu naszej firmie przydałoby się cos takiego, a ja jako jedyny cos potrafię zmajstrować przy komputerach, no i padło na mnie smile.gif jeżeli nie będę potrafił tego zrobić - nic wielkiego się nie stanie, do tej pory funkcjonowalismy bez tego, ale miłoby było, gdyby jednak cos takiego powstało ; ) więc w miare waszych możliwosci proszę o pomoc.
sniezny_wilk
Cytat(donleone @ 30.05.2008, 07:54:13 ) *
:- ) Dzięki za informacje o wyszukiwaniu w google ; )

Co do tego, ze jest to dla mnie potrzebne w celach zarobkowych - nie, nie dostanę za to pieniędzy smile.gif po prostu naszej firmie przydałoby się cos takiego, a ja jako jedyny cos potrafię zmajstrować przy komputerach, no i padło na mnie smile.gif jeżeli nie będę potrafił tego zrobić - nic wielkiego się nie stanie, do tej pory funkcjonowalismy bez tego, ale miłoby było, gdyby jednak cos takiego powstało ; ) więc w miare waszych możliwosci proszę o pomoc.

To, że nie dostajesz za to pieniędzy to nie znaczy, że taka aplikacja nie kosztuje. Ale co mamy napisać Tobie kod od razu ? Zacznij coś pisać pomyśl sam, jeśli się gdzieś "zatniesz" pokaż kod który stworzyłeś i wtedy zadawaj pytania. Uważam, że tematy na tym forum + google to wystarczająco dużo informacji, żeby zacząć coś pisać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.