Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne wypełnianie formularzy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mrjozo
Witam,

Na jakiej zasadzia działa automatyczne wypełnianie formularzy na innych stronach?
Przykładem tego może być program Sprytne Katalogownie. Otóż definujemy tam wartości dla różnych pól (email, tytul, opis) i po otwarciu strony w tym programie (używa silnika IE) np formularza dodania strony do katalogu, pola mają już wypełnione wartości.

Myśle, że technologia (php czy coś innego) nie ma tutaj większego znaczenia a chodzi jedynie o zasadę działania. Czy tam są dane wysyłane postem/getem czy to zupełnie coś innego?
webdice
Poczytaj sobie o cURL" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, to Ci wiele rozjaśni.
mrjozo
Wiem, że można użyć curl do wypełnienia formularza i wysłania (wysyłanie danych postem na jakiś adres) jednak nie spotkałem sie z użyciem aby formularz był wypełniony ale nie submitowany. Po prostu ma się pojawić formularz wypełniony (gdy wyślę dane postem lub getem np na http://kataloog.info/zgloszenie.php jest on pusty.
oscar17
Na moje to działa tak, że szuka konkretnych tagów (zazwyczaj inputów, textarea lub selectów) o konkretnych nazwach, np "TITLE", "EMAIL", "URL" etc. i wypełnia je odpowiednimi danymi przy przetwarzaniu źródła strony...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.