Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ocena profilu użytkownika
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
devnul
w profilach użytkowników jakiś czas temu pojawiła się ocena. bardzo dobra sprawa bo pozwala ocenić poziom danego forumowicza przez innych użytkowników. Są jednak dwa mankamenty tego rozwiązania:
1) sztuczne nabijanie oceny - nie wiem czy ktoś to już robił ale możliwe - wystarczy założyć konto do tego celu i ocena gotowa
2) wystawianie oceny przez nowych użytkowników forum na podstawie jakiegoś dziwnego widzimisie, np nie odpowiedział na temat w którym zabrał głos po 5 minutach od mojego posta, ignoruje mnie na komunikatorze/pw itp
Słowem są to oceny które nie są wystawiane za faktyczny stan wiedzy/umiejętności/"poziomu wtajemniczenia" tongue.gif tylko takie pozbawione podstaw kliknięcie w najniższą gwiazdkę - bo mogę, bo nie przypadł mi ktoś do gustu itp.

W związku z powyższym proponuję wprowadzić 2 tygodniowy (lub inny ustalony) okres ograniczenia wyżej wymienionej funkcji dla nowych użytkowników forum. Analogicznie można to odnieść do komentarzy w profilach.
kwiateusz
Komentarze w profilu możesz sobie moderowac więc nie widze problemu, co do oceny to ona jest bo jest (developerzy ipb wymyslili taki nikomu nie potrzebny bajer to jest, a ja go zapomniałem wyłączyć...)
devnul
to jak już jest to może dział dev by troszkę nad tym popracował, bo szczerze mówiąc to za wiele roboty chyba nie mają. w razie potrzeby chętnie wesprę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.