Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Projekt stronki :D
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kowal199306
Jak oceniacie projekt stronki którą w najbliższym czasie mam zamiar wykonać. Czekam na wszelkie sugestie!
KLIK
pyro
1. Gothic to jedna z najlepszych gier jakie są, mam wszystkie części a nawet więcej tongue.gif, za samą grę mógłbym ocenić te stronke 10/10 tongue.gif

2. Validator trochę się pluje:
<h3 class="invalid">Validation Output: 17 Errors</h3>spróbuj to poprawić w miarę możliwości.

buttony mogłybybyć bardziej w nastroju reszty strony, ale i tak nie jest źle.

// ADD

noi forum sobie troche popraw bo masz nieistniejące tabele tongue.gif

SQL Error : 1146 Table 'kowal1993.gothic_center_forum_config' doesn't exist
sniezny_wilk
Te 1993 to chyba Twoja data urodzenia.

Sorry, ale to jest okropne (to jest żart ?). Wygląda jak strona osoby w wieku 10-15 i to napisana 10lat temu. Moja ocena to 0/10 (bo ujemnych nie stawiam). Żeby nie było, że ocena z powietrza:

1. Background tragiczny, co to w ogóle jest ? nie pasuje.
2. Tabelki
3. Brak walidacji
4. Strona nie skończona, tam chyba nie ma ani jednego działu.
5. Fonty wielkie, walące po oczach, niepasujące (te w grafikach)
6. Nic do siebie nie pasuje, zero dobierania kolorów, wszystko wrzucone na siłę.
7. To jest naprawdę bardzo brzydkie.
mike
Grafika mi się nie podoba. Całość wygląda jakbyś każdy element zrobił oddzielnie na podstawie tutoriala Photoshopa dla mocno początkujących.
Projekt nie jest całością, jest mieszaniną elementów.

Typografia leży. Zdecyduj się na jakąś czcionkę. Jakby było coś jeszcze na tej stronie to pewnie byłoby czcionką Comic.
Grafika bardzo zła.

Później chciałem ocenić kod strony ale nie mam pół dnia żeby wyliczać błędy.
Po prostu zwymiotowałem na klawiaturę, przeglądając źródło.
kowal199306
przepraszam popełniłem błąd gdyż do oceny jest tylko projekt stronki bez jej działów gdyż one mają już z 2 lata i były kiedyś robione we frontpage'u tak więc do oceny jest tylko ta stronka Odwiedź moją stronę

bez forum ani działów Za pomyłkę przepraszam
mike
Bez zmian. Tak samo tragicznie.
piotrooo89
dno... Moja siostra lepiej by to zrobiła :| jak otworzyłem to mi sie z Wolfensteinem 2D skojarzyło... szok... i tak jak napisał sniezny_wilk 0/10 i błędy te same.

ocena 0/10
sniezny_wilk
Cytat(kowal199306 @ 18.06.2008, 09:11:47 ) *
przepraszam popełniłem błąd gdyż do oceny jest tylko projekt stronki bez jej działów gdyż one mają już z 2 lata i były kiedyś robione we frontpage'u tak więc do oceny jest tylko ta stronka Odwiedź moją stronę

bez forum ani działów Za pomyłkę przepraszam

Moja ocena bez zmian. Dużo pracy przed Tobą.. bardzo dużo, choć może to być syzyfowa praca.
punkomuzykant
właściwie jak wyżej ;/ Hmm, ten wpis na głównej
Cytat
sdogjbsdig

Ty to widzisz ? Walnij w to miejsce stronę tekstu np:.z wp.pl i zobacz czy dasz radę to odczytać to może zrozumiesz swój błąd.
kowal199306
chodzilo mi o to zeby tego nie bylo widac bo narazie testowalem polaczenie z baza danych;p
Shili
Pooglądaj sobie profesjonalne strony i wypisz różnice między Twoją a nimi. Wszystkie, jakie tylko znajdziesz.
A potem zrób nowy wygląd próbując pozbyć się wszystkich różnic jakich zdołasz.

Bo ten layout nadaje się w dzisiejszych realiach tylko i wyłącznie do gruntownego poprawienia.
.radex
kowal199306 - no wybacz, nie bierz tego za atak ale powiem szczerze: tragedia.

Kod straaaszny, ale widziałem dużo gorszy.

Ale wygląd? Tu już załamka smile.gif

Pozdrawiam.
AjaxSrajax
Napewno jesteś dużo lepszy w pisaniu tragedii niż Szekspir. Jak chcesz zostawić to coś, to przynajmniej zmień tło części głównej strony, bo tak się nic nie da przeczytać.

Oceny nie podam bo nie mieścisz się w skali, sorry - odwrotnie ;Oo

kowal199306
a czy uważacie że stronka opart na cms'ie będzie lepszym rozwiązaniem??
Shili
Ale to są w sumie dwie różne rzeczy winksmiley.jpg Do cmsa, żeby wszytko wyglądało dobrze i nieszablonowo i tak będziesz musiał dorobić skórkę tongue.gif
kowal199306
no w sumie racja biggrin.gif a czy niemógłby ktoś zrobić mi grafiki na tą stronke bo sam to już nie wiem za bardzo jak to zmodyfikować;/
.radex
Ktoś mógłby

ale nie za darmo
Shili
Mówiłam już - jeśli chcesz się poduczyć i zrobić sam pooglądaj jak wyglądają popularne strony o podobnej tematyce.
Jeśli Ci na tym nie zależy to w internecie jest mnóstwo gotowych szablonów, może coś dla siebie znajdziesz. Lub jest całkiem sporo osób, które jak pisał @radex_p zrobią Ci tą stronę, jeśli im zapłacisz.
meezan
Żenada - osobiście wstydziłbym się takie coś pokazać kumplowi, nie mówiąc już o całym internetowym towarzystwie 0/10. Obciach do kwadratu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.