Tabela w menu? No proszę... Przecież to 5 razy szybciej można zrobić na listach.
Za dużo identyfikatorów i klas. Poczytajcie o dziedziczeniu i tak dalej.
Zamiast tego potworka można spokojnie nadać znacznikom strong kolor w stylach.
Te brushe w topie moim zdaniem w ogóle nie pasują. Strona o kurczakach, a ozdobniki jak na choinkę. Top mógłby być swoją drogą mniejszy - w rozdzielczości 1200 zajmuje mi pół strony!
Buttony na dole, zarówno ten designed by jak i walidacyjne ni wypiął ni przypiął. Jeśli już wstawiać, to mniejsze, zwłaszcza o designerach, bo teraz jest to najbardziej przyciągający element na stronie, a nie powinien nim być. Ktoś, kto będzie chciał znaleźć autorów strony i tak spojrzy najpierw na stopkę (jeśli jest) i sam tą informację znajdzie. Jeśli jest to mu zbędne, to tylko będzie go raził gignatyczny buttonik.
Obrazki przy język mogłyby być na linii napisu język.
Czcionka menu i u góry te trzy linki mają zbyt mały kontrast jak dla mnie i ogólnie są za małe. Linia po prawej stronie jest konieczna? Nie wiem jak spodoba się innym, ale mnie nie ujęła w żadnym stopniu, wydaje mi się niepotrzebna.
Ogólnie jednak poza wymienionymi rzeczami nie powiem - podoba mi się. Jest przejrzyście, mnie osobiście te kolorki nie rażą, mimo że są zdecydowane. Ale pod względem kodu, jeśli poważnie myślicie o pisaniu stron proponowałabym się przerzucić na maksymalne oddzielenie wyglądu od treści i stosowanie tabel tylko do danych tabelarycznych, miast tworzyć spędzające sen z powiek niektórym użytkownikom tabelowe potworki. Chociaż dobrze, że tutaj taki jest tylko w jednym miejscu

Aha i na koniec - są jeszcze inne znaczniki poza font, strong, table i div. Z nimi naprawdę warto się poznać.