Ok

Cytat
denerwuje mnie jednak jedno, jak najezdzam kursorem na to glowne menu pomaranczowe, zielone, niebieskie. Robi sie szare lecz gdy najade na Młody, szalony, nowoczesny.. Taki właśnie jestem! spowrotem robi sie pomaranczowe - chyba ze to tak mialo byc. Poza tym odbicia lustrzane tych trzech duzych opcji są jakby uciete... zwlaszcza srodkowe - jak sie robi szare... a to nie daje tego samego efektu co logo - bo na logo ten efekt jest elegancki ;]
Zajmę się tym jutro

Cytat
i jeszcze zeby bylo top pro na moje oko: to zrobilbym Kodzę bo chce calego chipka 30px w lewo i oddalil tekst Zainteresowany ? od tej postaci o 20px, napisy sie same skadruja a najwazniejsze - kompozycja wtedy sie trzyma... moze to jest czepianie sie, ale ostra krytyka raczej pomaga a moja facetka od podstaw projektowania by mi to wytknela ;P
Po waszych zgryźliwych uwagach stwierdziłem, że przepiszę jutro całko
wicie plik
i z css (zacząłem już dzisiaj)
Cytat
od strony technicznej to denerwuje mnie rozwalanie sie przycisków (tych dużych) po ich najechaniu. Pokazuje sie jakies większych rozmiarów pomaranczowe tło, a dopiero potem wskakuje 'podświetlony' obrazek.
Też, żałosne jest to, że obszar klikalny jest tylko naokoło tekstu, a nad tekstem dupa. idiotyczne rozwiązanie jak dla mnie..
Jutro w czasie "zabawy" z css postaram się naprawić ten błąd
Cytat
w portfolio, ponad połowa rzeczy nie działa, więc wielkei mi portfolio..
Nie moja wina, ze strony zostały wycofane z internetu.. Sporo ich plików mam jeszcze na kompie więc przynajmniej dam screeny jak to wyglądało

Cytat
Od razu skreślasz użytkowników IE serwując jako aplication XHTML co zresztą jest zgodne z zaleceniami przy XHTML 1.1, ale nie lepiej dać DOCa XHTML 1.0 jak już tak bardzo chcesz mieć X z przodu HTML? Jaką masz korzyść z serwowania XHTML? Mieszasz XHTML z innymi językami XML? Mam wrażenie, że zrobiłeś to, żeby się pochwalić doctypem XHTML 1.1. Po drugie layout się rozwala przy powiększaniu tekstu strony. Można by z tym trochę zakombinować, nie jest to takie trudne, jednak trza tu błyskotliwszego CSS i trochę więcej skilla, ćwicz, bo warto.
Użytkownikom IE nei powinno się i tak udostępniać żadnych stron.
A korzyść z serwowania xhtml mam taką, że łatwiej mi dbać o walidację, bo jak coś jest źle to mi pokazuje od razu błędy.
Xhtml z innymi xml - Poprawione(?)
No... troszkę się pochwalić chciałem

Ano.. Trzeba się kiedyś zabrać za stronę pod powiększanie tekstu, różnych rozdzielczości itp.
Cytat
Po 3. Niesemantyczne nazwy klas nie popłacają, zamiast
To co pokazałeś poprawiłem już teraz, a resztę poprawię jutro przy przepisywaniu css
Cytat
Nie będę podawał kodu, a jest on trywialnie prosty dla całej strony, ty
przekombinowałeś (chyba, że bardzo chcesz biggrin.gif) bo brak Ci podstaw, to nie popłaca.
Przejrzyj jakieś dobre kursy CSS.
To tyle na początek.
Jutro przepiszę kod css praktycznie od zera

Cytat
P.S. śmiesznie wygląda DOCTYPE XHTML 1.1 z rozmachem serwowany jako xml+XHTML i .....
charset=Windows-1250 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dzisiaj stosujemy UTF-8
narka
Wiem, wiem, ale stronę poprawiam co jakiś czas w notatniku gdzie windows-1250 jako jedyne wyświetla mi polskie znaki.. Teraz kiedy większość tekstów na stronie jest już gotowa całość przekonwerterowałem do Iso-8859-2

Cytat
tekst "Młody, szalony, nowoczesny.. Taki właśnie jestem! " i pozostałe w tych kolorywch blokach też daj jako link, bo tło się nie zmienia i mi jak przejadę myszką wszystko miga. Po drugie zrób inaczej te backgroundy, bo trzeba czekać po najechaniu myszką, aż się załadują. Wystarczyłoby połączyc obrazki i dać height: oraz background-position. Poszukaj na google a znajdziesz.
Mam tutaj trochę inną ideę już i postaram się wprowadzić ją w życie jutro bądź pojutrze

Jeżeli można proszę o dalsze oceny/uwagi/błędy

Tylko już mi tak nie jeździjcie