Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [logo] Proszę o ocenę loga mojej nowej stronki
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kowal199306
Mam zamiar w najbliższym czasie wykonać stronkę o anime i jak mi się nudziło to zrobiłem takie wstępne logo. Co o nim sądzicie. Co należałoby poprawić?
LOGO
Vielta
Imho - ohydne.
Poczynając od kształtu (wg. mnie logo powinno albo nie być ograniczone tak jak twoje lub być zwykłym prostokątem), poprzez czcionkę z dość dziwnymi wg. mnie stylami na zbyt rozmazanych grafikach, ohydnym tle i zapisie w .jpg kończąc.
punkomuzykant
........................................... napisałbym co o tym myślę ale nie chcę bana dostać kolego smile.gif
scanner
Osobiście wolałbym, jakby panienki były zmyślnie "wychodziły" z bardziej otwartego topu na pozostałą część strony.
Ty zrobiłeś sobie pudełeczko z którym ciężko będzie coś dalej zrobić.
Technicznie wygląda bardzo słabo - nie robi się niczego z nudów, bo efekt jest taki jak widać na załączonym obrazku.

Poprzedników proszę o powściągnięcie nieco swoich języków smile.gif
widmo17
+ nie wpisuje się (prawie) nigdy adresu strony w bannerze. Co, jak za jakiś czas będziesz sobie chciał kupić domenkę? ;] Cały banner do piachu xP
Shili
Cytat(widmo17 @ 10.07.2008, 00:50:12 ) *
+ nie wpisuje się (prawie) nigdy adresu strony w bannerze. Co, jak za jakiś czas będziesz sobie chciał kupić domenkę? ;] Cały banner do piachu xP

A od czego są warstwy, które wiele programów graficznych ma o_0
W dobrze zaprojektowanym banerze zmiana nazwy to jedno kliknięcie i jedno wpisanie adresu z klawiatury! Jedyne do czego bym się w tym względzie przyczepiła to to brzydkie http:// na początku

Co do samego baneru to muszę poprzeć poprzedników - straszliwie brzydki. Zapewne, gdyby od strony technicznej lepiej się nim zająć wyglądałoby to wszystko inaczej, ale na razie całość jest rozmazana, obrazki są słabej jakości, a tło przypomina sobą strony sprzed 15 lat. Najbardziej rzuca się w oczy refleks świetlny lecący przez całe logo, potem napis dziwną czcionką i z brzydką otoczką dookoła, słaba jest kolorystyka, panienki w ogóle mój mózg odrzuca ze względu na tragiczną jakoś i zbyt wysoki poziom blura.
tommy4
1) poczytaj o brushach, mogą się przydać
2) poznaj istockphoto
3) poczytaj o przenikaniu warstwy w warstwe

I wróć. Na pewno po tych 3 punktach będziesz potrafił zrobić dużo lepsze logo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.