Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zestylowany file
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Black-Berry
Stylowany input FILE:
Jak wiadomo, często są problemy z polami do załączania plików bo nie da się ich ustawiać za pomocą styli CSS. Postanowiłem napisać wstawkę opartą o PHP i JScript która na to pozwala. Prosze o ocenę i testy.

http://www.edico.nazwa.pl/system2/browse_t...x.php?width=500

(zakładam długość od 100-1000 pikseli; można ją podac prosto z linku)
Shili
Pierwszy błąd jest taki, że jak próbuję wybrać z pulpitu skrót do eclipse (lub ogólnie skróty z własnym folderem gdzieś na dysku), to po wybraniu drugi raz jestem przenoszona do folderu macierzystego, a powinnam zostać na pulpicie. Błąd w firefoksie.
Zmorcia
Nie widac guzika do wyboru pliku, reszta sliczna biggrin.gif
.radex
Na Operze chyba nie działa poprawnie.
Shili
Zapomniałam, co prawda Twój post znikł, ale w sumie z mojego wyszedł trochę bełkot - jako żart możesz to zdecydowanie traktować, ja osobiście nie mam nic przeciwko, a na szybko tłumaczę o co mi chodziło:

w standardowym inpucie po wybraniu pliku widać całą ścieżkę - użytkownik wie gdzie dokładnie będzie gdy jeszcze raz naciśnie na button wyboru pliku (który zmienia się po wybraniu skrótu, oczywiście folder nie button winksmiley.jpg) - u Ciebie tego nie ma, jest tylko nazwa pliku, co błędnie moim zdaniem sugeruje że użytkownik nadal znajdzie się w tym samym folderze.

Mało dzisiaj spałam i ten pierwszy post wyszedł dość głupawo winksmiley.jpg
Black-Berry
Cytat(radex_p @ 16.07.2008, 12:05:22 ) *
Na Operze chyba nie działa poprawnie.

Jaką masz wersję opery? Co dokładnie jest nie tak ?

@Shill: Teraz rozumiem, dzięki za wskazówkę ale chyba nie da sie podać całej scieżki do pliku w ff. (Posta usunałem bo nic nie wnosił i niepotzrebnie gracił)
l0ud
Działa poprawnie na Operze 9.51. Innych nie brałbym pod uwagę. Zmylić może ten pasek na dole - po co on? smile.gif
Black-Berry
Cytat(l0ud @ 16.07.2008, 12:24:54 ) *
Działa poprawnie na Operze 9.51. Innych nie brałbym pod uwagę. Zmylić może ten pasek na dole - po co on? smile.gif

linijka do sprawdzania czy długość wymierzona jest co do piksela smile.gif mozesz zmienic długość z paska adresu.

Z długością są tego typu problemy, że w ff3 nie można jej wcale podać. Można stosować tylko tag HTML'a size i na jego podstawie wyliczać długośc w pikselach.
Moli
- Jak wybiorę jakiś plik, nie można go już zmienić.
- Przy wyłączonym JS mamy po skrypcie.
Black-Berry
Cytat(Moli @ 16.07.2008, 13:12:02 ) *
- Jak wybiorę jakiś plik, nie można go już zmienić.
- Przy wyłączonym JS mamy po skrypcie.

No niestety tego się nie da zmienić, ale można wybrać inny plik.

================================================================================
A co wogóle sądzicie o takich wstawkach? Opłaca się je robić zamiast orginalnych? Używacie ich? Napewno zaletą jest to że nie trzeba klnąć przy ustawianiu tego w róznych przeglądarkach. Myślałem żeby jeszcze napisać takie zamiast select-boxów i check-boxów.
Shili
Ja osobiście nie używam, jeśli nie muszę formularze styluję bardzo delikatnie. Ogólnie nie przepadam za zbyt ostylowanymi (u Ciebie to jeszcze przypomina formularz, więc się nie tyczy), zwłaszcza jak autor robi formularz, gdzie nie wiadomo w które miejsce kliknąć, a i tacy się zdarzają.

Czy się opłaca? Zależy od projektu, a już tym bardziej jeśli jest to projekt zlecany winksmiley.jpg
koderrr
http://img144.imageshack.us/img144/9655/zrzutekranuog8.png

tak to ma wygladac ?
opera @ ubuntu
Black-Berry
tak:) dokładnie tak ma wyglądać. Dzięki. Widzę, że wszystk działa. W końcu odejdzie w przeszłość godzinne ustawianie formularza z elementami file - bardzo mnie to cieszy haha.gif

Mógłby mi to ktoś sprawdzić na MAC-u ?
.radex
Znaczy się na Safari? Na WebKicie działa.
dr_bonzo
Safari 3.1/Mac: http://mt12.quickshareit.com/share/picture1ba1e6.png
Black-Berry
Cytat(dr_bonzo @ 17.07.2008, 11:36:03 ) *

A działa okienko Browse ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.