Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przejście na inną stronę POSTem bez formularza
Forum PHP.pl > Forum > PHP
LamaMASTER
Witam po dłuższej przerwie smile.gif

Tu jest fajna sprawa w komentarzach:
http://php.net.pl/stream_context_create
ogólnie jak wysłać dane metodą POST bez użycia formularza. Ja muszę wysłać ze skryptu dane prosto do innej strony POSTem, ale tak żeby użytkownik ich nie widział w postaci formularza/ GETa i w ogóle tak żeby były na stronie niewidoczne (pomijam Live HTTP Headers itp.). Problem jest taki, że dane przesłać idzie, ale jak przejść na taką stronę? To jest strona płatności i wymaga dalszych kroków, nie wystarczy odebranie wyniku.
Puenta:

Jak zrobić tak, by moja strona przesłała dane POSTem do innej przechodząc na nią - czyli identycznie tak samo jakby użyć formularza, ale właśnie bez formularza winksmiley.jpg
jarmiar
poczytaj o curl" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
l0ud
Spróbuj przesłać te dane skryptem i wysłać w nim do przeglądarki bezpośrednio to, co zwrócił serwer... Chociaż zapewne to nie zadziała z powodu innego adresu IP i domeny... W każdym razie nie zmusisz przeglądarki do wysłania danych POSTem bez ingerencji użytkownika, a przynajmniej żadnym eleganckim sposobem. (możesz spróbować stworzyć ukryty formularz o celu właściwej strony i javascriptem go automatycznie przesłać (formularz.submit())
LamaMASTER
Cytat(jarmiar @ 5.08.2008, 16:28:05 ) *

Korzystałem już z CURL i wygląda to tak samo... wynik można pobrać, ale nie można przekierować na stronę.

l0ud - nawet tak nie mów, że się nie da sad.gif To by było straszne. Na logikę biorąc to co niby w tym takiego skomplikowanego? Można przesłać POSTa to czemu nie można tego zrobić tak, żeby przekierować na to?
Header Location oczywiście nic nie zdziała.
l0ud
Jak już napisałem, można się posiłkować czymś takim:
http://www.ldtls.yoyo.pl/priv/formularz.html
(wyłącz JS żeby zobaczyć źródło)

Bardziej eleganckiego sposobu nie znam...
LamaMASTER
Spoko, takie sposoby to i ja znałem, ale myślałem że jest coś full dyskretnego, co upozoruje nasz kochany < form > smile.gif

Dziękuję za info, nie będę dłużej błądził.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.