Cytat(kamil4u @ 11.01.2011, 14:49:14 )

A można wiedzieć po co? Jak tylko po to, żeby zapytać się "czy na pewno" to sobie daruj, po to kliknął zamknij, żeby wyjść i prawdopodobnie nie ma potrzeby potwierdzania takiej informacji. Chyba, że masz jakiś konkretniejszy cel, to wtedy opisz go to może wymyślimy coś innego/lepszego

O wiele bardziej konkretny niz taki bzdet

W skrocie:
Chodzi o zdobywanie kontaktów od niedoszłych klientów sklepu którzy nie mają pustego koszyka a nie sfinalizowali transakcji. Czyli Chcę zminimalizować l. porzuconych zakupów chociażby dzięki formularzowi kontaktowemy - jesli niedoszly klient wykaze zainteresowanie bedzie mogl negocjowac cene swojego zestawu (rabacik

). Dodatkowo chcialem zbadac ile osob korzysta z taiej opcji (staty). Oczywiście wszystko musi być w taki cwany sposób zrobione aby nikt nie spostrzegł że jest to łatwą opcją na negocjowanie cen.
Można też powracającym "klientom" ukazać ich dawne koszyki z opcją kontaktu i negocjowania cen, ale więcej ich wyjdzie ze sklepu niż wyjdzie i powróci - zatem wolałem jakąś opcję z zamknięciem okna.
Ponoć inteligo ma coś blisko leżącego tego tematu, jednak nie mam tam konta i opcji zaglądnięcia w ich kodzik.
Jeśli masz jakieś namiary na strony które to mogą mieć lub pomysł, z góry dziękuję.
pzdr ;]