Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zlecę] Sprzedaż biletów autobusowych
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Grzyw
Zlecę stworzenie serwisu webowego pozwalającego na sprzedaż biletów na zdefiniowanych trasach.
Obsługa płatności online, CMS w pierwszej fazie niepotrzebny.

Bardzo proszę zainteresowanych o przesłanie ogólnej estymacji, stawki za godzinę oraz informacji, kiedy mogłaby ruszyć implementacja.
Jeśli ten krótki opis nie pozwala na estymację nawet na poziomie ogólnym, proszę o informację - uzupełnię detale.
sowiq
Cytat(Grzyw @ 6.03.2014, 16:49:58 ) *
Bardzo proszę zainteresowanych o przesłanie ogólnej estymacji, stawki za godzinę oraz informacji, kiedy mogłaby ruszyć implementacja.

- Ile kosztuje zrobienie strony internetowej?
- Tyle co samochód.
- Jaki samochód?
- Jakiej strony?
Grzyw
Cytat(sowiq @ 7.03.2014, 16:23:56 ) *
- Ile kosztuje zrobienie strony internetowej?
- Tyle co samochód.
- Jaki samochód?
- Jakiej strony?
Proponuję przeczytać ostatnie zdanie mojego zapytania.... A może chcę poprzez poziom pytań osób oferujących usługi wyciągnąć jakieś wnioski? Najłatwiej "dowalić"..
pyro
Myślę, że @sowiq starał się zasugerować, że właśnie należy zrobić co w tym ostatnim zdaniu jest napisane. Ponadto ma w tej kwestii niezaprzeczalnie stuprocentową rację.
Grzyw
Cytat(pyro @ 7.03.2014, 19:28:19 ) *
Myślę, że @sowiq starał się zasugerować, że właśnie należy zrobić co w tym ostatnim zdaniu jest napisane. Ponadto ma w tej kwestii niezaprzeczalnie stuprocentową rację.
No nie mogę się z Tobą zgodzićsmile.gif Czy muszę przedstawić 100% wymagań biznesowych, aby w ogóle "usiąść do stolika"? Na ile mi wiadomo, akurat ten dział nie stawia takich wymagań. Mało tego, jedną ofertę w PLN dostałem. Nie pytaj(cie) proszę jak to możliwe.
Dodam tylko, że post napisałem z grzeczności. Pomyślałem, że znając nasze forum pomogę znajomemu znaleźć kogoś kompetentnego, a ktoś na forum złapie zlecenie raczej nie z gatunku rocket-science.
Kolejny raz sprawdza się, że lepiej nie wychodzić z inicjatywą, szczególnie bezinteresowną, bo tylko człowiek się w coś wciągnie niedobrego.
Sorry za nic nie wnoszącą dygresjęsmile.gif
sowiq
Kolego @Grzyw, nie denerwuj się, nie chciałem Cię urazić. Chciałem tylko pokazać, że stwierdzenie "system rezerwacji i płatności online" jest tak samo ogólne jak "samochód". Nikt Ci nie każe opisywać logiki biznesowej, wystarczyłoby trochę opisać co jest do zrobienia.

Jeśli na tak opisane zlecenie dostałeś ofertę cenową, to moim zdaniem inna niż stawka godzinowa nie wchodzi w grę.

Cytat
A może chcę poprzez poziom pytań osób oferujących usługi wyciągnąć jakieś wnioski?

I jak wypadłem? graduated.gif
Grzyw
Cytat(sowiq @ 7.03.2014, 20:35:29 ) *
Kolego @Grzyw, nie denerwuj się, nie chciałem Cię urazić. Chciałem tylko pokazać, że stwierdzenie "system rezerwacji i płatności online" jest tak samo ogólne jak "samochód". Nikt Ci nie każe opisywać logiki biznesowej, wystarczyłoby trochę opisać co jest do zrobienia.

Jeśli na tak opisane zlecenie dostałeś ofertę cenową, to moim zdaniem inna niż stawka godzinowa nie wchodzi w grę.

Rozumiem Cię. Siedzę na antybiotyku i pewnie "w formie" reagowałbym inaczej. Widać nie tylko psychotropy "ryją banię":)

Cytat(sowiq @ 7.03.2014, 20:35:29 ) *
I jak wypadłem? graduated.gif
Zapytam inwestora tego projekciku;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.