Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Coś jak google desktop search tylko, że dla plików php. Znacie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ramze
Witam, znacie jakiś program typu google desktop search ale potrafiący przeszukiwać pliki php.

Mam zen carta do edytowania i muszę masę rzeczy wyszukać, dopiero się uczę co i jak działa w zen, dlatego potrzebuję jakiegoś narzędzia, które mi wszystko poznajduje. Znacie coś co by mogło usprawnić pracę? Może jakoś googlem da się zindeksować strony tak żeby przeszukiwał kod plików php?questionmark.gif

Pozdrawiam
ramze
Moli
Chcesz w google zaindeksować strony od siebie z pulpitu ? biggrin.gif
ramze
Stary, no comment.

Google desktop search indeksuje pliki na pulpicie i gdziekolwiek chcę na komputerze. Poszukuję programu, który działa tak samo lub podobnie tylko, że potrafi przeszukiwać pliki php. A jeśli nie ma takiego programu to czy google (gdzieś na serwerze) potrafi zindeksować treść plików php. Może wie ktoś jak to zrobić.

Czy teraz ta wypowiedź nie pozostawia żadnych wątpliwości co do moich intencji?
Jabol

Nazywa się to Deskbar (w połączeniu bodajże z Trackerem). Jestem pewien, że pliki PHP też zindeksuje. Niestety tylko na Linuxa.
Aha, i żeby nie było. Ta aplikacja to dokładnie taki odpowiednik Google Desktop Search, nawet jeżeli nie wygląda.
nospor
Cytat
Może jakoś googlem da się zindeksować strony tak żeby przeszukiwał kod plików php
Juz dawno nie korzystalem z google desktop, ale tam w opcjach byla chyba mozliwosc wybrania filtra na indexowane pliki.

Ale nurtuje mnie inna sprawa: czy ty pliki php masz porozwalane po calym kompie? Nie trzymasz tego w jakims jednym folderze, ktory jest podzielony na inne podfoldery? Jesli tak trzymasz, to pierwszy lepszy edytor (np. eclipse) umozliwia przeszukiwanie folderow wg. zadanego kryterium (miedzy innymi po zawartosci)

ps: @Moli faktycznie pojechales po bandzie winksmiley.jpg
ramze
Hehe.. plików nie porozchrzaniałem po całym dysku tylko pracuję nad zen cartem... dokładniej to konfiguruje gościa tak żeby mi śmigał jak chcę. I problem jest w tym, że często znam tylko zmienną, która gdzieś występuje i czasami nie mam pojęcia gdzie... muszę szukać, żeby pogrzebać w kodzie i dostosować do moich potrzeb. To wyłącznie dlatego smile.gif

Dzięki za podpowiedzi.

Pogrzebałem trochę w google desktop i znalazłem search types: Text and other files i się zastanawiam co nie tak mam bo nie indeksuje mi plików php.

Jabol dzięki za program - potestuję sobie.

Znalazłem jeseszcze coś takiego:
http://tutorials.zen-cart.com/index.php?article=38

ale to rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje... ale jeśli komuś przyda się jakaś alternetywa do indexowania plików na windę to ten programik może się przydać.
NoiseMc
Ja sie podpisze pod Nosporem i tez polece Eclipse, przeszukuje pliki pieknie, a nawet linkuje ze soba pliki tak ze po kliknieciu na wywolanie funkcji otwiera plik w ktorym jest jej deklaracja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.