Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przysłanie wysyłanego obrazka na inny serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Witam
Mam problem z serwerem, kończy mi się transfer i chciałbym przenieść galerie na inny serwer (tylko galerie).
Teraz userzy mają możliwość wysyłania obrazka , a z niego robione są 2 miniaturki o różnych rozmiarach _ oryginalne foto.

Ja chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość wysłania pliku na inny serwer z poziomu php, oczywiście mam do niego wszystkie passy, loginy itp.

Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
wookieb
Mozesz za pomoca php zalogowac sie do ftp i wysylac pliki.
W manualu sa odpowiednie funkcje do ftp
wystarczy poczytac .
jarmiar
ja bym odczytał dane binarne obrazka, następnie je przesłał do skryptu zapisującego te dane na zdalnym serwerze no i oczywiśie na tym drugim serwerze dałbym odpowiedni MIME TYPE
wlamywacz
FTP
cURL
lub formularz z odpowiednim action
1 pomysł chyba najlepszy.
A to dlatego że bazę obrazków mam na pierwotnym serwie i tam będzie cała galeria, a raczej jej silnik. Fizycznie obrazki znajdować się będą na osobnym serwie biggrin.gif
Dziękuje wszystkim za pomoc

jednak jest pewien problem z tym
Gdy np wysyłam obrazek poprzez czysty plik i w nim są tylko komenty połaczenia i wysłania pliku to to działa, jednak jak to wkomponuje w CMS to to juz nie działa i wywala błąd

Kod
Warning: ftp_put() [function.ftp-put]: Unable to build data connection: Operation timed out in F:\Programy\wamp\www\SilkroadOnline.com.pl\galeria.php on line 505

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in F:\Programy\wamp\www\SilkroadOnline.com.pl\galeria.php on line 505

Ścieżki, logowanie itp są na bank poprawne.
W czym więc może leżeć problem?

Edit
Dobra problem już rozwiązany
Skrypt tworze testowo na lokalnym serwerze i mój firewall blokował wysyłanie danych poprzez FTP w PHP (o dziwo logowania nie blokował).
Po dodaniu apacha do reguł firewalla, wszystko działa ok biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.