W trakcie rejestracji użytkownika . Występuje pole gdzie należy podac swoj wiek w takim formacie r-m-d następnie z tego schematu na podstronie usera obliczany jest jego wiek dynamicznie nigdzie niezapisywany . Natomiast jak zrobic teraz wyszukiwarkę która znalazła by usera gdy wpiszemy przedział wieku od np 19 do 21 lat
napisałem taką o to wyszukiwarkę lecze jescze nie wpadłem na pomysł z tym wiekiem a jest mi to niestety niezbędne
<?php function site_main() { if($_GET['c']=='') { echo '<form action="serch.php?c=wynik" method="POST"> <table><tr><td>Nick:<input type="text" name="nazwa" size="28"></td></tr><tr><td>Wiek od: <input type="text" name="od" size="8">do: <input type="text" name="od" size="8"></td><td></tr></table><table border="0"><tr><td>Płec: Kobieta<input type="checkbox" name="plec" value="Kobieta" CHACKED>Mężczyzna<input type="checkbox" name="plec" value="Mężczyzna"></td></tr></table> <table border="0"><tr> <td>Województwo </td><td><select name="woj" size="1"><option value="" SELECTED></option>'; while($woj=mysql_fetch_array($fi)){echo '<option value="'.$woj['name'].'">'.$woj['name'].'</option>';} echo'</td></tr><tr><td>Miasto:</td><td><input type="text" name="miasto"></td></tr></select></table> <input type="submit" value="szukaj"> </form>'; } elseif($_GET['c']=='wynik') { $zapytanie="SELECT * FROM USERS WHERE nazwa LIKE '%{$_POST['nazwa']}%' and plec LIKE '%{$_POST['plec']}%' and woj LIKE '%{$_POST['woj']}%' and miasto LIKE '%{$_POST['miasto']}%'"; { } } } include("theame/$temp/index.php"); ?>
ps może i bym sobie z tym poradził ale wydaje mi się ze jak się za to wezmę to strasznie dużo kodu napisze a chce to zrobic jak najbardzoej optymalnie pozdrawiam