Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wwww.niebiore@org.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
niebiore
Zapraszam do oceny strony Fundacji "Nie biorę, chcę normalnie zarabiać". Pragniemy ją ulepszyć, ale sami nie mamy pomysłu co można w niej jeszcze zmienić żeby byla bardziej czytelna i fajna do oglądania. Będziemy wdzięczni za wszelkie uwagi i propozycje zmian.
klocu
Popraw temat i podaj normalny link do projektu.

Smutno tam u Was. Pod menu mam biały pasek, bez sensu on się tam znalazł.
Baner jest ale dla mnie w złym miejscu. Lepiej go wyśrodkować.
Menu po prawej zginęło w gąszczu tonacji, barw i cieni. I jest za małe - niewidoczne.

Oceniamy design bo silnik Joomla daje Swoją ikonkę (a czy wolno wyrzucać ich stopkę - jak mówi licencja?)
Banerek po prawej "Dołącz do nas" i 6 uciętych kresek - wrzucę do Siebie na stronę i nikt, powiem jeszcze raz nikt nie załapie o co w tym chodzi.
A ten biały pasek to takie coś pod sub menu. A nie lepiej żeby się on dynamicznie wysuwał jak będą jakieś opcje a nie sztywno stoi w miejscu, mimo iż strona główna nie ma podkategorii.
Logo jak dla mnie trochę zamotane i do mnie nie przemawia, choć logo do ugryzienia.
AjaxSrajax
Ja wiem, że chcecie się zareklamować, ale już jak dajecie stronkę do oceny, to warto by posłuchać jakichś rad winksmiley.jpg
Może i wygląd nie jest aż tak istotny i jest kwestią gustu, ale to, że filmik na głównej od paru dni robi ze strony sieczkę pod firefoxem 3 dla windows, czyli dość popularnej przeglądarce, a Wy nic z tym nie robicie, to to już przesada.
Więcej nic nie powiem na temat strony bo i tak pewnie nikt z Was tego nie weźmie pod uwagę.
EOT
niebiore
Cytat(AjaxSrajax @ 17.08.2008, 22:52:29 ) *
Więcej nic nie powiem na temat strony bo i tak pewnie nikt z Was tego nie weźmie pod uwagę.
EOT

A właśnie, że bardzo chętnie posłuchamy wszystkich uwag i rad. Naprawdę chcemy poprawić stronę.
kavka
Trochę zamotaliście z grafiką. Cały (zbyt duży jak dla mnie) nagłówek z menu (i białym paskiem pod - nie wiadomo po co) odciąga uwagę od treści strony. Dodatkowo tak duża czcionka, która w połączeniu z rozmiarem czcionki użytej przy treści strony, razi okropnie.
2 rodzaje menu? Po co? Przecież nie są logicznie odmienne i można to połączyć (przykład: na gorze "O nas", z boku "Media o nas").

Stosujecie dosyć nowoczesny typ grafiki (cienie, filtry na zdjęciach itp.) a górne menu bije o pomstę do nieba za swoją banalność (szczególnie to tandetne podświetlanie).

I po co to hasło w bannerze pod nagłówkiem "Zatrzymaj najlepszych lekarzy w Polsce"?? To zdecydowanie nie miejsce na to - może lepiej na dole strony? Nie wiem. To się gryzie.
AjaxSrajax
Czyżby więc Pan Paweł Wierzbicki zrealizował ciut wcześniej swoje marzenie?... bo słabo to poprawianie Wam wychodzi. Wnioskuję to właśnie po tym spocie TVN, który to znika to sie pojawia, albo tylko część jego fragmentu obrazu jest wyświetlana. I to wszystko pod firefox 3 dla windows, sprawdzam to już na którymś komputerze. Mówili Wam o tym też inni na innych forach. A może nie potraficie tego naprawić? W takim razie polecałbym go usunąć (ten spot oczywiście biggrin.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.