Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Książka] PHP5 - Obiekty, Wzorce, Narzędzia
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Kupię
daw22
Witam,
Przeszukałem chyba wszystkie możliwe księgarnie, w kilku miastach, ale nadal nie mogę zdobyć książki PHP5 - Obiekty, Wzorce, Narzędzia. Ostatnio widziałem aukcje na allegro tej książki - niestety widziałem dopiero jak się ona skończyła. Do rzeczy kupię książkę wyżej wymienioną - cena do uzgodnienia.
Kontakt w tym temacie, lub pw.
Pozdrawiam
webdice
Cytat(terabit @ 22.08.2008, 22:41:38 ) *

Jak wół jest napisane, wielkimi czerwonymi literami:

Kod
POZYCJA NIEDOSTĘPNA W SPRZEDAŻY

EDIT: ~Piniek też niestety nie trafiłeś:

Kod
Niestety książka jest tymczasowo niedostępna
daw22
google to chyba całe przekopałem : )
internetowe księgarnie, w kilku miastach jak wcześniej pisałem, szukałem. Liczę na to, że ktoś będzie chciał sprzedać ^^
terabit
Cytat(webdicepl @ 22.08.2008, 22:58:28 ) *
Jak wół jest napisane, wielkimi czerwonymi literami:

Kod
POZYCJA NIEDOSTĘPNA W SPRZEDAŻY

EDIT: ~Piniek też niestety nie trafiłeś:

Kod
Niestety książka jest tymczasowo niedostępna

niby takie widoczne a szukałem jakiejś małej informacji tak jak to jest w innych księgarniach
sorry winksmiley.jpg

@daw22 zobacz na amazonie, jesli znasz angielski to nie ma problemu winksmiley.jpg
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1590593804/helion-20 - 30$ winksmiley.jpg
Piniek
Heh ja sie jeszcze załapałem ;P Co prawda bylo to jakiś czas temu winksmiley.jpg
Cysiaczek
Widzę, że to już legenda hehehe. Może trzeba poprosić o dodruk? Jakaś akcja zbierania podpisów, zapisy do kolejki biggrin.gif
terabit
Cytat(Cysiaczek @ 23.08.2008, 14:50:21 ) *
Widzę, że to już legenda hehehe. Może trzeba poprosić o dodruk? Jakaś akcja zbierania podpisów, zapisy do kolejki biggrin.gif

właściwie to ja bym też ją chętnie kupił... słyszałem że bardzo dobra :]
jarek_bolo
A zamawiał ktoś z was na Amazonie??
Jak to przebiega, jak z wysyłką do Polski??
Jaki koszt wysyłki??
Jakie najlepsze sposoby płatności??
kwiateusz
akurat tej ksiazki do pl nie sprowadzisz... tylko ksiazki wystawione stricte na amazonie (nie u innych sprzedawcow za pomoca amazon) poniewaz u sprzedawcow sa platnosci amazona ktore polski nie obejmuja...
mike
Cytat(jarek_bolo @ 24.08.2008, 23:19:39 ) *
A zamawiał ktoś z was na Amazonie??
Zamawiałem.
Jak to przebiega, jak z wysyłką do Polski??
Do Polski wysyłają bardzo dużo przedmiotów. Nie wszystkie. Nie wiem co jest ograniczeniem ale laptopa Ci na przykład nie wyślą.
Jeśli chodzi o książki to ślą wszystkie. Z tego co pamiętam to można sprawdzić każdy przedmiot a dowiesz się czy możesz go wysłać do Polski.
Pewności nie mam ale wszystko idzie chyba drogą morską. W sumie to bez znaczenia jak do Ciebie dociera, ważne, że trwa to ok. 2-3 tygodni.
Jaki koszt wysyłki??
Za każdym razem koszt wysyłki płaciłem 9.99 USD. Były to przeważnie 2-4 ksiązki.
Jakie najlepsze sposoby płatności??
Karta kredytowa.

Cytat(kwiateusz @ 25.08.2008, 15:58:18 ) *
akurat tej ksiazki do pl nie sprowadzisz... tylko ksiazki wystawione stricte na amazonie (nie u innych sprzedawcow za pomoca amazon) poniewaz u sprzedawcow sa platnosci amazona ktore polski nie obejmuja...
Mówisz o tej ksiązce: PHP Objects, Patterns, and Practice, Second Edition?
Oczywiście, że można ja kupić i nie ma problemu z wysyłką do Polski.
kwiateusz
Sugerowalem sie http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1590593804/helion-20 sad.gif

Ograniczeniem jest to co ma gwarancje tak z grubsza

Cytat
We are currently able to ship books, CDs, DVDs, VHS videos, music cassettes, and vinyl records to European addresses. We can also ship some software, electronics accessories, kitchen and housewares, and tools to addresses inDenmark, Finland, France, Germany, Ireland, the Netherlands, Sweden, and the United Kingdom.

Termin dostarczenia zalezy ile zaplacisz smile.gif
Standard 15-26 dni 4$
Expedited: 10-14 7$
Priority: 2-4 30$

+ jeszcze kilka $ za kazdy przedmiot cennik

Wybierz sobie ksiazki poustawiaj wysylke i przy platnosci karta bedziesz mial podsumowanie kosztu, poki nie wpiszesz danych karty zadne koszty Ci nie grożą a sie dowiesz ile to Cie wyniesie smile.gif
jarek_bolo
Dzięki Mike za odpowiedzi.
Trochę drogo Cię ta wysyłka kosztowała, bo według Standard Shipping Rates to Europe Books są za 3,99$
Ale może jak miałeś 2-4 książki to jakaś zwyżka za wagę była czy coś, zresztą dziwnie te koszta wysyłki podają, Per Shippment i Per Item :/

Edit:
Oo Kwiateusz już sprecyzował co nie co.
pyro
szkoda ze nie ma edycji polskiej wydania II :|
jarek_bolo
No niby szkoda, ale z drugiej strony... tyle można poczytać o złym tłumaczeniu książek w helionie. Tłumaczami często są nie programiści czy nawet ludzie w ogóle zieloni w komputerach, więc kupując książki tłumaczone często jest to loteria na którą dla wygody czytania w ojczystym języku się godzimy.
Ja co prawda nigdy jeszcze nie przeczytałem książki z naszej branży w języku angielskim, ale mam plan to zmienić i zrobię to właśnie z tą książką.

Więc Pyro nie marudź tylko zaopatrz się w wydanie drugie po englishemu i dawaajj!
pyro
Cytat(jarek_bolo @ 25.08.2008, 19:43:52 ) *
No niby szkoda, ale z drugiej strony... tyle można poczytać o złym tłumaczeniu książek w helionie. Tłumaczami często są nie programiści czy nawet ludzie w ogóle zieloni w komputerach, więc kupując książki tłumaczone często jest to loteria na którą dla wygody czytania w ojczystym języku się godzimy.
Ja co prawda nigdy jeszcze nie przeczytałem książki z naszej branży w języku angielskim, ale mam plan to zmienić i zrobię to właśnie z tą książką.

Więc Pyro nie marudź tylko zaopatrz się w wydanie drugie po englishemu i dawaajj!

Ja osobiście znam język angielski na poziomie komunikatywnym, a jest różnica między poziomem komunikatywnym a technicznym, dużo osób też wogóle prawie nie zna angielskiego więc jest to problem, a książki techniczne, w których niektóre rzeczy się ciężko rozumie nawet w języku ojczystym są dużym problemem w języku obcym smile.gif
jarek_bolo
Nie migaj się smile.gif Tak podchodząc do problemu nigdy go nie przeskoczysz !
Jeśli nie chcesz by język techniczny był barierą w czytaniu technicznych publikacji to wcześniej czy później będziesz się go musiał nauczyć. Lepiej więc wcześniej smile.gif
Ja też wielki anglista nie jestem, jednak na tyle nie mały by nie bać się angielskich książek technicznych.

Słownik techniczny i się jedzie, po dwóch rozdziałach ufam, że pozna się większość tego słownictwa.
pyro
Chciałbym być takim optymistą jak Ty, że myślę, że biorę słownik i już na masta wszystko zczaje
zuvik
Też bym z chęcią zaopatrzył się w tą książkę. Jakby ktoś ściągał ze stanów to dajcie znać z chęcią bym się do takiego zamówienia dołączył smile.gif
Vengeance
http://allegro.pl/show_item.php?item=431390519
Spanner
zobacz jeszcze tutaj: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=464268
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.