Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc przy pracy inżynierskiej
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
joso
Chciałbym prosić Was o pomoc w przygotowaniu argumentów, które mógłbym zastosować w swojej pracy.
Temat brzmi: "Technologia PHP w e-biznesie".
Dokładniej chodzi mi o argumentacje, dlaczego właśnie PHP jest najlepsze w ebiznesie i czym się wyróżnia w tym kierunku od innych technologii.

Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.
AxZx
php nie jest lepszy w ebiznesie. bo niby w czym? php jest lepszy ogolnie:)
nospor
Cytat
Dokładniej chodzi mi o argumentacje, dlaczego właśnie PHP jest najlepsze w ebiznesie
To tak jak na tym pytaniu na egzaminie:
Kto był największym człowiekiem na świecie i dlaczego to był Stalin
smile.gif

ty masz temat o tresci:
Technologia PHP w e-biznesie
a od nas chcesz argumentow:
dlaczego właśnie PHP jest najlepsze w ebiznesie

Jak dla mnie osobiscie dziwne. Kto ci powiedział ze php jest najlepsze w e-biznesie? No napewno nie temat pracy winksmiley.jpg

A tak juz troche powazniej: e-biznes czyli konkretnie co?
joso
Jako E-biznes chciałem przedstawić m.in. takie aplikacje jak sklep internetowy, wszelkiego rodzaju programy partnerskie, portale społecznościowe itp.
Może inaczej zapytam: Co waszym zdaniem przemawia za PHP, że warto właśnie wykorzystać tę technologię przy tworzeniu tego typu aplikacji?
pyro
Cytat(joso @ 26.08.2008, 22:42:07 ) *
Jako E-biznes chciałem przedstawić m.in. takie aplikacje jak sklep internetowy, wszelkiego rodzaju programy partnerskie, portale społecznościowe itp.
Może inaczej zapytam: Co waszym zdaniem przemawia za PHP, że warto właśnie wykorzystać tę technologię przy tworzeniu tego typu aplikacji?

Za PHP przemawia to, że w/w aplikacji trzeba nadać strukturę, w której dane są w jakiś sposób poddawane obróbce, trzeba jej też nadawać dynamikę, na która pozwala PHP, są języki o podobnej funkcjonalności, jednak dlaczego PHP -> to już chodzi o różnice języków.
Speedy
Technologia php jest darmowa, multiplatformowa, łatwa w nauce, obsługuje wiele typów baz danych, istnieją i powstają dla niej frameworki, do uruchamiania aplikacji przez zwykłego użytkownika wystarczy przeglądarka internetowa.
LBO