Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaki telefon wybrać ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lled3
jaki telefon wybrać z niżej wymienionych ?

LG KF600
Motorola RAZR2 V8
Nokia 5310
Nokia 6300
Moli
V8 odrazu odpada, a że ja jestem fanem iphona to zastanawiał bym sie nad lg smile.gif Chociaz nigdy nie mialem z nim stycznosci więc Ci nie powiem, musisz sam zobaczyć który bardziej Ci odpowiada smile.gif
lled3
czemu V8 odpada ? szczerze mówiąc najbardziej się nad nią zastanawiałem smile.gif ładny design.
SHiP
Miałem telefon zwykły(jakis sony ericsson) i teraz mam ze sliderem(samsung L760). Jeśli chodzi o wygodę to jest nieporównywalnie większa. Nie wiem czy dla Ciebie licza się bajery etc, imho telefon powinien dzwonic, miec obsługe sms i być wygodny =) i dlatego nie brałbym nokii. Jeśli masz abonament to czasami na zwyklych telefonach(gdy zapomnisz zablokowac) potrafi się sam wybrać numer i nabić sporą kasę(już kiedys straciłem troche na grach wap ;]), przy klapkach i sliderach nie ma tego problemu biggrin.gif Nie miałem nigdy telefonu z klapka więc cięzko mi się wypowiadać ale ja bym wziął jeden z 2 pierszych.
lled3
predewszytskim funkcjonalnosc smile.gif nie lubie zbednych bajerow w telefonach. Od tego mam PDA tongue.gif
Nokie słyna z wytrzymalosci i "nie bajeranctwa" chyba ?

ale poczytalem wiecej o tym LG - i wyglada faktycznie ciekawie smile.gif tylko zastanawiam sie nad jego wytrzymaloscia tongue.gif czy wrzucony byle jak do kieszenia przetrwa min. rok tongue.gif
SHiP
@lled3: z tymi nokiami to jest przereklamowane, po prostu nokia ma wyzsze ceny. To nie prawda, że nie posiada wybajerzonych telefonów. Po prostu one są strasznie drogie i będą się sprzedawać później gdy inne firmy bedą miały jeszcze wiecej bajerów a ceny tych spadną. Zresztą nie dziwię się Nokii ma dobrą pozycje na rynku.

Ogólnie co do żywotności telefonów to cięzko to wycenić. Moj kolega miał(chyba nawet dalej ma) motorolę na klapkę. Rzucał nią kopał działała. Siostra miała podobną to jej padła po miesiącu/dwóch.
Inny kolega ma nokię. Też nią rzucał o ściany, obudowa się rozwaliła klawiatura odpadla ale telefon działa. Mój brat znowu miał nokię w kieszeni, Idąc uderzył w kant stolika i cały telefon padł.

Z Ericsonnami też jest różnie znam 2 osoby które maja identyczne telefony(w tym samym czasie kupione) i różnią się sporo działaniem. Po prostu jak ktoś chce zniszczyć telefon to go zniszczy.

Ja mam teraz tego samsunga i mam raptem jedna rysę. Tylko ja nic w kieszeniu oprocz niego nie nosze ;]. Ojciec swojego ericssona włożył do kieszeni razem z gwoździami i szkiełko nie wytrzymało...
Qbexus
Nokie mają tendencję do wieszania się i irracjonalnych zachowań. Kiedy przesiadłem się z noki na se jest spokój polecam wersję W świetny dźwięk lepszy jak w ipodach.
tiraeth
Od miesiąca użytkuję telefon Nokia 6500 slide. Tak, to ta z aluminiową obudową, obiektywem Carl-Zeiss 3.2Mpix i kablem TV-out. Dałem za nią 299zł w Play (Abonament złotówkowy za 50zł/m-c). I jestem zadowolony. Na dzień obecny mógłbym ją wymienić tylko na palmtopa bądź N91 8GB / N95 8GB. Telefon jest naprawdę porządny, zdjęcia też robi odpowiednie (mimo, że full-auto) i nie narzekam na jakość odtwarzanej muzyki (choć słuchawki mogłyby być bębenkowe, zatrzymywałyby basy w uchu). Nie zauważyłem, aby mi się wieszał (nie ma Symbiana, więc to też może być to), poza tym telefon jest jak dla mnie bardzo porządny. Jak się go trzyma w ręce to po prostu to czuć. Nie jest leciutki, ale mi to nie przeszkadza.

Odnośnie Samsunga L760 powiem jedno - największy shit jaki kiedykolwiek widziałem, jeśli chodzi o wykonanie. Plastikowe to takie i ta szybka... za miękka. Brat miał, niechcący przysiadł w kieszeni i rozbił wyświetlacz. Gwarancji nie przyjmują, naprawa 300zł a nowy wyświetlacz coś ponad 200.
SHiP
@tiraeth: juz pisałem, że zywotność telefonów to rzecz względna. Jak ktoś ma talent to wszystko rozwali. Nie wiem jak można usiąść na telefonie żeby by rozwalić. Swojego samsunga mam juz prawie rok i jak juz mowilem jedna ryska, Siostra ma identyczny, dziewczyna brata, siostra mojej dziewczyny i u wszystkich to samo. No żechyba kogoś kręci rzucanie telefonem o ściane to polecam metalowe puszki które wazą po 2kg ;].
Babcia@Stefa
Polecam którąś z Nokii.
Nokie są najtrwalsze, przetrwają prawie każdy updatek, są bardzo rozbudowane smile.gif
Mam z 1,5 roku nokię 5300, na wyświetlaczu mam tylko 2 małe rysy, na obudowie jedną.
Nigdy jeszcze nie miałem problemów.

Zastanów się też czy chcesz mieć system Symbian OS czy też zwykły Firmware.
Wiem że Nokia 5310 będzie mieć napewno Firmware, 6300 zapewne też.
Jeśli zamierzasz kupić komórkę w stylu 5310, to 5700 jest z Symbianem.

Na LG się nie znam, wszystkie inne poza Sony Ericcsonami, Nokiami, LG są według mnie beznadziejne.

@edit
Brat ma SE k610i, jest trochę zniszczony, a to oznacza że SE bardziej się niszczą niż np. Nokie (kupiliśmy je dokładnie w tym samym dniu, i sklepie) tongue.gif

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.