Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona pisana przez wszystkich...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Armanis
Zastanawiam się czy coś takiego miało by rację bytu, oczywiście czysto teoretycznie.

Tworzymy stronę w której jest udostępniona wersja do pobrania aktualnej wersji strony. Forum na którym ludzie piszą swoje pomysły. następnie następna kategoria w której piszą jak coś takiego zrobić. No i jak dodać do strony by działało. wszystko sie rozwija. no i każdy tgz temat pracuje nad jednym elementem... lub coś tego typu by wszyscy ludzie mogli się przyczyniać do zmian w silniku strony...

Odwiedzający mają dostęp do wszystkich plików strony z poziomu wbudowanej przeglądarki. Oczywiście strona udostępniana jest na zasadach open source... Jak sądzicie było by zainteresowanie na coś takiego?

Proszę o opinię...
tiraeth
SVN z wirtualnymi kontami mającymi dostęp do commit. Do tego odpowiednio skonfigurowany Trac/Retrospectiva/etc.

Czy cieszyłby się ten pomysł zainteresowaniem? Uważam, że nie, ale żadnych konkretnych argumentów nie mam.

Poza tym, chyba nie ten dział.
Armanis
Temat no właśnie chyba ten:
inne -> pytania

Hmm w sumie tak mogło by być...
Landon
Psobiście mi sie on bardzo podoba.. A może skrypt: phpcollab
kwiateusz
Nie ten dział, przenoszę
Armanis
Instaluje tą wersję 2.5 zobaczymy co z tego wyjdzie tongue.gif ale mi chodziło o raczej opinię. Lecz w moim przypadku trzeba by dodać jedną opcję - rejestrację

www.k3p.eu otwieram dla testu:
login: test
pass: test
z uprawnieniami usera
ShadowD
Czego miała by dotyczyć ta strona??

Pomysł mi się podoba, jednak jeśli jakaś liczba osób by chciała tworzyć newsy i komentarze więc ktoś musiał by napisać kto ma tego dokonać a jak pojawi się kilka wersji wybrać najlepszą. Do kontrolowania takiego pomysłu musiało by się zatrudnić kilkanaście osób, a w szczególności osoba która postawi hosting i początkową wersję strony.

Pomysły:
Udostępnić użytkownikom dostęp do kopi bazy danych, a zaufanym do oryginału z ograniczeniami...
Każdy np na forum dawał by kod który trzeba dodać do strony i jago miejsce, po tym użytkownicy by oceniali pomysł.
Po przekroczeniu x projektów ocenionych pozytywnie taka osoba mogła by dostać mini konto na serwerze gdzie mogła by prezentować stronę z coraz to nowymi dodatkami.

Jeśli osoba(np. Ty) która ma pomysł zabierze się za to, pomysł ma szansę bytu jednak to jest praca na początku na 30 min a potem dojdzie do kilku godzin. Wszystko zależy od organizatora...

Osobiście twierdzę, że do odważnych świat należy...
Armanis
Ogólnie z tego co zobaczyłem to ten skrypt oferuje możliwość zakałdania większej liczby projektów. Więc może bardziej opłaca się zachęcić kilak teamów z różnymi pomysłami do wspułpracy pod jedna banderą. przyjmijmy my wam w tym pomożemy a wy nam w tamtym... Więc strony by szybciej i dokładniej sie rozwijały...

osobiście moge udostępnić hosting + domenę
Moli
Myślę że dużo lepszym pomysłem jest coś takiego jak ma facebook.com. Udostępniasz API dla programistów i teraz użytkownik ma do wyboru czy chce np. użyć samych newsów, czy newsów z komentarzami itp. smile.gif Taka personalizacja stron pod konkretnego użytkownika, a nie pod masę.

ps. Staraj się pisać czytelniej, strasznie ciężko Cię rozczytać smile.gif
Armanis
Ale ja teraz to widzę inaczej. Chodziło mi o to że osoba x wchodzi w taka przeglądarkę plików i edytuje sobie jakiś plik.... on jest zapisywany w piku roboczym... wchodzi następnie na stronę i ogląda zmiany (o ile dalej jest zalogowany) później na czymś na wzór forum ustala się które zmiany warto wprowadzić a które nie i tam są pokazane wszystkie edycje plików.... osoba odpowiedzialna aktualizuje o ile to potrzebne i wkleja sprawdzone pliki.... zmianie nie ulegało by kilka plików (base file) które odpowiedzialne były by za includowanie plików i pliki konfiguracyjne. Informacje o wszystkich zatwierdzonych zmianach pojawiały by się na stronie systemu kontroli wersji.
User mógłby mieć jedna prywatną edycje własnego pliku. I określał by którą wersję wykorzystywać podczas testowania strony (każdego pliku). ale nie za każdym razem te dane były by zapisywane. dodatkowo istniało by coś takiego jak nagłówek, nie widoczne dla programisty kontrolujący aktualność pliku... gdy zostanie zmieniony plik bazowy dane o tym są wyświetlane podczas edycji pliku. a z aktualizowany plik byłby dostępny domyślnie dla wszystkich programistów.
Landon
Z tego co mi się wydaje to byłby bardzo dobry pomysł o ile temat strony byłby interesujący... tak mogło bby się rozwijac np forum...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.