Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekipa Prison Breaka zna PHP... tak jakby
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
LBO
Pamiętam, była kiedyś dyskusja, chyba właśnie na PHP.pl o tym jak w filmach np wyostrzają twarz ze zdjęcia o wielkości kilku pikseli do wielkoformatowego obrazka, gdzie zobaczyć można pryszcze. Albo gdy hakerzy zabierają się do roboty zawsze na ekranie mają pędzący z zawrotną prędkością kod źródłowy.
Obejrzałem dzisiaj najnowszy odcinek Prison Breaka i...

na pierwszy rzut oka coś nie tak, ale mała rundka z Googlem i znalazłem TO.

Porównajcie smile.gif

P.S. Nie pytajcie, czy mi się chciało to robić - impuls smile.gif
NuLL
Strasznie h4aXorskie rzeczy pisuja laugh.gif
Speedy
Dobre biggrin.gif. Mnie się najbardziej podoba, jak na hakerskich filmach hakerzy zabierają się do roboty, a proces hakowania jest obrazowany za pośrednictwem mnóstwa kolorowych cyferek i lterek latających po ekranie, albo jak w tych nieco starszych filmach, kiedy technika nie była jeszcze aż tak rozwinięta, jak dziś, włamują się gdzie popadnie i są w stanie shakować całą sygnalizację świetlną w mieście lub system przeciw pożarowy w szkole (oczywiście zdalnie - ze swojej hakerskiej siedziby w domu) winksmiley.jpg.
LBO
Cytat(Speedy @ 9.09.2008, 21:46:53 ) *
[..] albo jak w tych nieco starszych filmach, kiedy technika nie była jeszcze aż tak rozwinięta, jak dziś, włamują się gdzie popadnie i są w stanie shakować całą sygnalizację świetlną w mieście lub system przeciw pożarowy w szkole (oczywiście zdalnie - ze swojej hakerskiej siedziby w domu) winksmiley.jpg.

wiesz, wtedy można było ściągnąć internet na dyskietkę... a hakierska siedziba w piwnicy obowiązkowo z kilkoma monochromatycznymi monitorami i jakimiś analogowymi wskaźnikami gdzieś z boku - kiedyś to byli informatycy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.