Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP>>>EXCEL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
usb
Witam, To juz kolejna proba sforsowania mojego problemu.

Mam plik excel do ktorego chcialbym przeslac dane ($zmienna idzie do pola A3, zmienna2 idzie do pola A7)

Chodzi o to ze nie chce generowac nowego pliku a wykorzystac juz ustniejaacy bo naprawde wygenerowanie takiego samego pliku graniczy z cudem (jest to umowa abonamencka)

Chodzi cos na zasadzie zczytania struktury pliku excel i na podstawie tego wygenerowanie nowego pliku albo cos podobnego.

Prosze o szczegoly. Wykorzystuje klasy do zapisywania i odczytywania pliku excel.
nospor
Cytat
Wykorzystuje klasy do zapisywania i odczytywania pliku excel.
A my oczywiscie wiemy jakie to ty klasy wykorzystujesz.
Moze bys sie z nami podzielił tą informacją? kawalkiem kodu? pieniędzmi? winksmiley.jpg
usb
wlasnie nie pamietam nazw tych klas cos chyba excel read spreedsheets i writer. Wiem ze dzieki nimi mozna bylo wygenerowac nowy plik xls oraz otworzyc istniejacy ale wlasnie nie moglem zrobic tak zeby wpisac dane z php do istniejacego pliku xl. Moze znacie jakies klasy ktore to robia albo jakies techniki?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.