Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pomoc w wypełnieniu ankiety
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
czachor
Witam,
gdyby ktoś miał chwilę czasu, byłbym wdzięczny za wypełnienie dla kolegi poniższej ankiety: http://www.paderewski.lublin.pl/~siwy/ankieta/. Skierowana jest dla osób zajmujących się szeroko rozumianym bezpieczeństwem systemów i programowaniem.
Z góry dzięki!
Cysiaczek
Chwilę czasu (pomijając, że takie zdanie jest błędne)? Facet - sensowne wypełnienie tej ankiety zajmie z godzinę, albo dwie. Nie wiem, co ten Twój kolega sobie myśli... 25 stron formularzy...
Kolejna sprawa - całkowity brak uzasadnienia dla pytań o relacje w rodzinie, o umiejętność wymiany baterii w zegarku, czy tez wrzucanie piłki do kosza. Są to tak kretyńskie pytania, że głęboko się zastanowię, czy nie wywalić tego tematu.
Ciekaw jestem relacji powyższych umiejętności do wcześniejszych pytań o znajomość "Systemy ERP (Enterprise Resource Planning)", albo cały zestaw technik projektowych. Wiem, że uzasadnienie się znajdzie zawsze - mniej lub bardziej idiotyczne.

Wybacz taki ostry ton, ale dawno już nie widziałem równie beznadziejnego pomysłu na ankietę i nazywam to po imieniu - może Twój kolega się zastanowi i coś zmieni.

Pozdrawiam.
nevt
heh, w dzieciństwie, jak coś zbroiłem albo nie byłem pewien słuszności swoich racji, a chciałem wybadać rodziców, to też mówiłem: "mój kolega to... mój kolega tamto...." i obserwowałem ich reakcję smile.gif
czachor
@Cysiaczek: przekażę mu Twoje uwagi. Co do czasu: mi zajęło 25 minut. Nie wiem, jaki cel ma ta ankieta, przypuszczam, że coś z psychologią, ale to nie moja sprawa. Wywalić/nie wywalić - jak uważasz.
@nevt: dobre spostrzeżenie: "w dzieciństwie".
nevt
do @czachor: tak mi się zabawnie smile.gif skojarzyło, bo obecnie dla odmiany zasadniczo posługuję się logiką:

1. skoro twój kolega napisał ankietę (czy w html, php lub JS - to w sumie nieistotne) na 25 stron
wniosek A (alternatywa 1) - leniem nie jest i zna się chociaż trochę na webdeweloperce
wniosek A (alternatywa 2) - nie zna się na webdeweloperce i ktoś zrobił ankietę za niego

2. proces rejestracji na naszym forum jest dziecinnie prosty i trwa kilkanaście minut
wniosek B (alternatywa 1) - nie potrafił tego zrobić - czyli prawdziwy jest WA-A2
wniosek B (alternatywa 2) - nie chciał (lub nie potrzebował) tego robić - bo już ma tu konto
- czyli prawdziwy jest WA-A1

3. po rejestracji można osobiście poprosić o udział w ankiecie
wniosek C (alternatywa 1) - nie zrobił tego żeby ukryć swoją tożsamość (co nie wyklucza, że
@kolega == @czachor, obaj z tej samej miejscowości...)
wniosek C (alternatywa 1) - zrobił to, ale próbuje ukryć swoją tożsamość (co wskazuje, że
@kolega == @czachor)

oczywiście bez urazy, najpewniej się mylę, serdecznie pozdrawiam, oby @kolega pomyślnie zakończył swoją pracę naukową exclamation.gif
czachor
smile.gif Tak, jesteśmy z tej samej wiadomości, prawdopodobnie nie zna się na webdev (nie wiem, znam go tylko "przy okazji"), nie wiem, dlaczego ankieta ma taką formę i treść, być może ma to swój cel. Nie wnikam, zostałem poproszony o przekazanie prośby ludziom, którzy mogą mieć coś wspólnego ze wspomnianą tematyką. Krótko i treściwie - nie mam z nią nic wspólnego oprócz tego, że raz ją wypełniłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.