Cytat
I to właśnie chciał on napisać. Zbieraj doświadczenie życiowe. Żyj.
Nie ujął bym tego lepiej.
Cytat
Chciałbym się spytać, czy ktoś już kiedyś zakładał takie kółko (niekoniecznie związane z informatyką).
Współorganizowałem konwent RPG w szkole średniej oraz załatwiałem formalności związane z nagłośnieniem innej imprezy. Do tego brałem udział w kilku innych mniejszych przedsięwzięciach. Tyle chwalenia się. A teraz fakty (oczywiście te sprzed kilku lat - teraz mogło się coś zmienić).
1. Potrzebna jest zgoda dyrekcji,, co chyba jest oczywiste.
2. Niezbędna jest opieka kogoś z kadry dydaktycznej. Im większa impreza, tym większa opieka.
3. Czasami możliwe jest, że zamiast kadry wystarczy rodzic/rodzice.
4. Większość szkód trzeba pokryć z własnej kieszeni.
5. Większość sprzętu/pomocy naukowych należy zorganizować samemu.
6. Jeśli okaże się, że impreza może przynieść zysk/rozgłos, znajdą się sponsorzy.
7. Warto pochodzić po lokalnych firmach, w sprawie sponsoringu. Możliwe, że znajdzie się jakaś dobra dusza.
8. Jeśli ma to być kółko programistyczne/webmasterskie, warto zainteresować szkołę wykonaniem wizytówki szkoły w internecie.
editCytat
co może Wam dać php.pl ?
Ostatnio zrealizowałem w pracy bardzo fajny projekt, polegający na stworzeniu wizytówek oddziałów bankowych z terenu całej polski. Wszystkie wizytówki wyświetlają się w podobnych szablonach i zawierają informacje na temat danego oddziału. Można zrobić coś podobnego, co znajdowałoby się w domenie php.pl i było właśnie taką wizytówką kółka. Na takiej stronie znajdowałyby się informacje na temat działalności konkretnego kółka oraz linki do konkretnych usług udostępnionych w kółku (już niekoniecznie w domenie php.pl).