Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ładowanie i przekierowywanie strony
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
druit
Mam dwa krótkie pytanka :
-jeśli w katalogu głównym mam pliki index.php i index.html to który z nich będzie sie ładował ?
-niektórzy mogą mieć w cache starą wersję strony głównej (index.html)
jak zrobić żeby zawsze otwierał się index.php
(czy usunąć po prostu index.html czy zostawić i dodać znacznik np. <meta> który przenosiłby na index.php i jak taki znacznik ma wyglądać?)
thnx
Seth
Cytat
Mam dwa krótkie pytanka :  
-jeśli w katalogu głównym mam pliki index.php i index.html to który z nich będzie sie ładował ?

Sprawdz.

Cytat
-niektórzy mogą mieć w cache starą wersję strony głównej (index.html)
jak zrobić żeby zawsze otwierał się index.php  
(czy usunąć po prostu index.html czy zostawić i dodać znacznik np. <meta> który przenosiłby na index.php i jak taki znacznik ma wyglądać?)
thnx

Meta - gdyz ktos moze miec w ulubionych link do index.html.
druit
1. Sprawdziłem to wcześniej - za pierwszym razem załadowała mi się stara strona index.html - z pamięci przeglądarki - po jej usunięciu i odświeżeniu - index.php
Pytam bo nie wiem czy jest jakaś reguła wg której szuka strony index - np. najpierw html , później php itd.

2. Bardzo prosze o podpowiedź jak miałby wyglądać taki znacznik <meta>

dzięki
spenalzo
To zależy od ustawień serwera, w jakiej kolejności będzie szukać plików - czy najpierw np. index.php, index.html, index.phtml itd .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.