Cytat(AjaxSrajax @ 29.10.2008, 19:58:18 )

No chyba, że jest atrybut alt, on wtedy zmienia rzeczy postać

no wlasnie czy moge wstawic img a w jego tekscie alt - czy to tez bedzie wtedy dobre?

-Po h2 stosujemy h3, a nie h4
jest jeden h3

Kod
<div class="clear"></div>
- to jest zupełnie asemantyczne
tutaj w necie jest spór w stosowaniu tego a innych rozwiazan (hr, haslayout itp). Wybralem diva

Tabela na stronie głównej? Dla mnie to nie jest tabela. Jest pewna różnica między tabelą, a listą definicji albo strukturą header-content.
naprawde w necie jest duzo klotni na ten temat co kto uwaza za tabele a kto nie. Dlatego pominmy ten temat po prostu.

Lista definicji w galerii, też poracha, psujesz mój ulubiony znacznik dl

Niby jest ok, ale termin definicji typu: foto1 jest bez sensu z ludzkiego punktu widzenia. Gdyby zwał się np. `baba na rowerze` było by już lepiej. Ja bym tam widział zwykłą listę ul.
Dt dl - nawet na tym szanownym forum jest polecany jako znacznik do semantycznej galerii...
Co do nazw - strona jest wypelniona tzw "dummy content" - to juz klient bedzie sobie wypelniac. Takze dlatego jest to otagowane jako photo1 poniewaz ja w zasadzie nie wiem co tam bedzie, a tymbardziej nie mam pojecia co to za zegarek.
I dlaczegoooo go psuję? Teoretycznie jest to tak samo lista definicji jak i lista nienumerowana

Pewnie znalazło by się jeszcze parę błędów, ale sam musisz je obczaić a jesteś na dobrej drodze, bo w porównaniu z poprzednim projektem kod jest o niebo lepszy.
Dzieki
Cytat(owi @ 29.10.2008, 19:04:11 )

Mam tylko problem z wyswietleniem h1 w operze...
Ma ktos pomysl ?