Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] portal regionalny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
reebel
Nowy portal regionalny do oceny worriedsmiley.gif
www.jaslonet.pl

Pozdrawiam
ShadowD
Hmm co by tu napisać, wchodzę na stronę i wczytuje się ona około 2-3 sekundy wystarczający powód by z niej wyjść dla osób z internetem na poziomie 256kb bo i takie się zdarzają (mój download to 6Mb)...

Co do kodu, wiesz do czego służy ID?? Id Jest to identyfikator którego wartość raz użyta nie powinna się powtarzać do innych obiektów a jest tak ponieważ ktoś mądry wymyślił coś takiego jak parametr class...

Wizualnie - co widzę jak pierwszy raz jestem na twojej stronie?? Piękną ruszająca się reklamę która przy rozdzielczości 1600/1000(mniejsza z dokładnością) zabiera połowę strony, co zobaczyła by zatem osoba z 800/600 czy podobnymi?? Oczywiście kawałek menu i wielką reklamę. ;p
A tak naprawdę nie korzystał bym z stronki na której połowa miejsca to reklama na dodatkowo kolorowa i ruszająca się, odwraca całkowicie uwagę od właściwej treści...
<--Na szczęści wtyczka w ff oferuje usunięcie jej więc mogę oceniać dalej. -->
Szare menu a cała reszta to kolor trochę się gryzie, jeszcze logowanie dał bym na up.
Moim zdaniem za dużo obrazków są irytujące.

Ogólnie mi się nie podoba wszędzie wszystkiego nawciskane na siłę...
2/12
l0ud
ShadowD, na samą prędkość ładowania wpływa wiele czynników, a głównie ping. U mnie na łączu 1Mb strona wczytuje się właściwie tak samo jak inne...

Z resztą się zgodzę: kod to śmietnik, wizualnie za dużo powtarzających się obrazków. Jak już gdzieś pisałem: na jednym efekcie nie można oprzeć całej strony.

Niemniej, przesadziłeś z oceną. Ja od siebie dam 5/10, bo strona raczej spełnia swoją rolę i wygląda na dość rozbudowaną.
piotrooo89
moim zdaniem lekko przesadzone. nadziubdziane wszędzie wszystkiego do tego jak powiedział ShadowD reklamy strasznie psują estetykę strony... logowanie na szarym końcu strony (początkowo go nie zauważyłem). krzyczy przy walidacji! css i html. troszkę to wali po oczach wszystko do kupy wzięte. logo dość ładne.

ocena 4.5/10
ShadowD
Może macie i rację więc niech będzie 4/12.

Kod: 2/5 - wygląda podobnie w różnych przeglądarkach, kilkukrotne używanie id z tą samą wartością i inne błędy.
Wygląd: 2/5 - reklamy są za duże i za bardzo odrywają uwagę od strony, zbyt dużo grafiki, ładne logo i szare menu nie pasuje.
Inne: 0/2 - niczym mnie nie zaskoczyłeś i tyle...

Naprawdę usuń lub chociaż zmniejsz wielkość reklam usuń kilka grafik pomaluj menu i pokaż nam poprawiona pracę a zapomniał bym popraw kod. ;p

Pozdrawiam i czekam na v2 stronki...
kavka
Nadźgane wszystkiego niesamowicie. Nie idzie się po tej stronie poruszać bo wszystko odwraca uwagę. A pierwsze co widzę po wejściu na stronę to co? REKLAMA. Wystarczający powód by szybko ją opuścić a chyba nie o to chodzi jej twórcom.
bim2
Już tyle jest tych portali regionalnych.... no nie podoba mi się ta stronka. Za dużo na raz, reklama na 1 rzut oka. Koszmar.
rashas
słabe ale daje 2/10 ... najgorsze tak jak już było wspomniane - odrazu reklama...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.