reebel
4.11.2008, 20:08:08
Nowy portal regionalny do oceny
www.jaslonet.plPozdrawiam
ShadowD
4.11.2008, 21:29:54
Hmm co by tu napisać, wchodzę na stronę i wczytuje się ona około 2-3 sekundy wystarczający powód by z niej wyjść dla osób z internetem na poziomie 256kb bo i takie się zdarzają (mój download to 6Mb)...
Co do kodu, wiesz do czego służy ID?? Id Jest to identyfikator którego wartość raz użyta nie powinna się powtarzać do innych obiektów a jest tak ponieważ ktoś mądry wymyślił coś takiego jak parametr class...
Wizualnie - co widzę jak pierwszy raz jestem na twojej stronie?? Piękną ruszająca się reklamę która przy rozdzielczości 1600/1000(mniejsza z dokładnością) zabiera połowę strony, co zobaczyła by zatem osoba z 800/600 czy podobnymi?? Oczywiście kawałek menu i wielką reklamę. ;p
A tak naprawdę nie korzystał bym z stronki na której połowa miejsca to reklama na dodatkowo kolorowa i ruszająca się, odwraca całkowicie uwagę od właściwej treści...
<--Na szczęści wtyczka w ff oferuje usunięcie jej więc mogę oceniać dalej. -->
Szare menu a cała reszta to kolor trochę się gryzie, jeszcze logowanie dał bym na up.
Moim zdaniem za dużo obrazków są irytujące.
Ogólnie mi się nie podoba wszędzie wszystkiego nawciskane na siłę...
2/12
ShadowD, na samą prędkość ładowania wpływa wiele czynników, a głównie ping. U mnie na łączu 1Mb strona wczytuje się właściwie tak samo jak inne...
Z resztą się zgodzę: kod to śmietnik, wizualnie za dużo powtarzających się obrazków. Jak już gdzieś pisałem: na jednym efekcie nie można oprzeć całej strony.
Niemniej, przesadziłeś z oceną. Ja od siebie dam 5/10, bo strona raczej spełnia swoją rolę i wygląda na dość rozbudowaną.
piotrooo89
4.11.2008, 21:40:08
moim zdaniem lekko przesadzone. nadziubdziane wszędzie wszystkiego do tego jak powiedział
ShadowD reklamy strasznie psują estetykę strony... logowanie na szarym końcu strony (początkowo go nie zauważyłem). krzyczy przy walidacji!
css i
html. troszkę to wali po oczach wszystko do kupy wzięte. logo dość ładne.
ocena 4.5/10
ShadowD
4.11.2008, 23:20:51
Może macie i rację więc niech będzie 4/12.
Kod: 2/5 - wygląda podobnie w różnych przeglądarkach, kilkukrotne używanie id z tą samą wartością i inne błędy.
Wygląd: 2/5 - reklamy są za duże i za bardzo odrywają uwagę od strony, zbyt dużo grafiki, ładne logo i szare menu nie pasuje.
Inne: 0/2 - niczym mnie nie zaskoczyłeś i tyle...
Naprawdę usuń lub chociaż zmniejsz wielkość reklam usuń kilka grafik pomaluj menu i pokaż nam poprawiona pracę a zapomniał bym popraw kod. ;p
Pozdrawiam i czekam na v2 stronki...
kavka
5.11.2008, 22:05:55
Nadźgane wszystkiego niesamowicie. Nie idzie się po tej stronie poruszać bo wszystko odwraca uwagę. A pierwsze co widzę po wejściu na stronę to co? REKLAMA. Wystarczający powód by szybko ją opuścić a chyba nie o to chodzi jej twórcom.
Już tyle jest tych portali regionalnych.... no nie podoba mi się ta stronka. Za dużo na raz, reklama na 1 rzut oka. Koszmar.
rashas
6.11.2008, 14:44:29
słabe ale daje 2/10 ... najgorsze tak jak już było wspomniane - odrazu reklama...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.