Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] www.achatina.lua.pl (Ślimaki afrykańskie)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
carck3r
LINK: http://www.achatina.lua.pl

Jest to moja pierwsza strona. Pozdrawiam.
Cysiaczek
Jak na stronę informacyjną, to jest ok smile.gif
Za tematykę podnoszę ocenę: 7/10 happy.gif
.radex
Layout średni, ale przjrzysty, więc ok. Kod też nie jest zły.

Kod
<li class="podrzedna"><a href="index.php?strona=achatina_weynsi">Achatina weynsi</a></li>
<li class="podrzedna"><a href="index.php?strona=achatina_zanzibarica">Achatina zanzibarica</a></li>
<li class="podrzedna"><a href="index.php?strona=achatina_zebra">Achatina zebra</a></li>
<li class="glowna"><a href="index.php?strona=systematyka">Systematyka</a></li>

A nie mógłbyś po prostu zamiast klas w przypadku "głównych" dać <strong>, tj.:

Kod
<li><a href="index.php?strona=achatina_weynsi">Achatina weynsi</a></li>
<li<a href="index.php?strona=achatina_zanzibarica">Achatina zanzibarica</a></li>
<li><a href="index.php?strona=achatina_zebra">Achatina zebra</a></li>
<li><strong><a href="index.php?strona=systematyka">Systematyka</a></strong></li>

Mniej kodu i IMHO semantyczniej.
Speedy
Klikam sobie w gatunki tych ślimaków i za każdym razem pojawia mi się tekst "Witaj na stronie!" i nic więcej sad.gif.
carck3r
Cytat(.radex @ 9.11.2008, 16:08:21 ) *
Layout średni, ale przjrzysty, więc ok. Kod też nie jest zły.

Kod
<li class="podrzedna"><a href="index.php?strona=achatina_weynsi">Achatina weynsi</a></li>
<li class="podrzedna"><a href="index.php?strona=achatina_zanzibarica">Achatina zanzibarica</a></li>
<li class="podrzedna"><a href="index.php?strona=achatina_zebra">Achatina zebra</a></li>
<li class="glowna"><a href="index.php?strona=systematyka">Systematyka</a></li>

A nie mógłbyś po prostu zamiast klas w przypadku "głównych" dać <strong>, tj.:

Kod
<li><a href="index.php?strona=achatina_weynsi">Achatina weynsi</a></li>
<li<a href="index.php?strona=achatina_zanzibarica">Achatina zanzibarica</a></li>
<li><a href="index.php?strona=achatina_zebra">Achatina zebra</a></li>
<li><strong><a href="index.php?strona=systematyka">Systematyka</a></strong></li>

Mniej kodu i IMHO semantyczniej.

Cytat(Speedy @ 9.11.2008, 16:20:00 ) *
Klikam sobie w gatunki tych ślimaków i za każdym razem pojawia mi się tekst "Witaj na stronie!" i nic więcej sad.gif .

.radex, dobry pomysł, zrobię tak jak mówisz.

Speedy, lenistwo jest częścią normalnego człowieka (nie chce mi się dodawać opisów wstydnis.gif ), lecz po ocenie Cysiaczka (7/10 guitar.gif ) od razu mi się zachciało i biorę się do roboty.
Dzięki za odpowiedzi.

EDIT: Kod poprawiony smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.