Witam wszystkich smile.gif
Mam w kodzie pętle, która wykonuje pewną czynność tam ileś razy (np. 200). Przy każdej pętli zapisuje tą treść w zmiennej $dane, po czym zapisuje ją do pliku, kodem:
  1. <?php
  2. $str = serialize($dane);
  3. file_put_contents('dane'.$i.'.txt', $str);
  4. ?>

Plik ma postać podobną do tej:
  1. a:2:{s:4:"imie";s:32:"<td class="content">IMIĘ</td>";s:4:"wiek";s:46:"<td class="content second_content">WIEK</td>";}

I teraz pytanie winksmiley.jpg Czy dobrze robię? Bo moim celem jest zrobieniem tabelki w Excelu (czyli robią się dwie kolumny "imie", oraz "wiek" a następnie w tych kolumnach są podane wartości z "IMIĘ" i "WIEK". I teraz czy będzie łatwo to później przenieść? Bo tą czynność planuję zrobić kilkaset razy więcej... a nie chce później tego robić od nowa... Abo może lepiej zapisać w jakieś bazie danych (np. mysql)? Tylko pytanie, jak??

Drugie pytanie mam takie, czy idzie jeszcze jakoś ten kod dać czytelniejszy? smile.gif Bo na stronie wyświetla mi się tak:
  1. Array
  2. (
  3. [imie] => IMIĘ
  4. [wiek] => WIEK
  5. )

A w tym pliku zapisanym, że tak to określę "z głupotami"... Czy nie można na przykład zapisać tych danych do pliku tak jak poniżej:
  1. [imie] => IMIĘ
  2. [wiek] => WIEK

?

Trzecie pytanie mam takie, czy dane z tej pętli można zapisać w jednym pliku? Bo teraz mam tych plików 200 (czy tam ile wpisałem żeby się wykonała pętla). Zmienną zapisuję takim kodem:
  1. <?php
  2. $str = serialize($dane);
  3. file_put_contents('dane'.$i.'.txt', $str);
  4. ?>

Więc pobiera wartość ze zmiennej $i i zapisuje co kolejny plik... A gdy tej zmiennej nie dam, to do pliku mi zapisze ostatnią zrobioną pętle... A chciałbym, aby cała pętla była zapisana w jednym pliku...

Z góry WIELKIE DZIĘKI za pomoc smile.gif Może dla niektórych te pytania są banalne, jednak ja dopiero zaczynam z .php... winksmiley.jpg
Pozdrawiam serdecznie smile.gif