Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jakie konto internetowe dla nieletnich ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
aleo
Witam
Jakie polecacie konto interentowe dla nieletnich ?
Myśle nad mbankiem , ale może znacie jakieś inne bardziej atrakcyjniejsze konta ?
cinekz
Ja jednak polecam mBank i ich izzyKonto. Mam i sobie chwalę. A cały koszt mieści się w 1,7 PLN miesięcznie (ubezpieczenie karty).

Pozdrawiam, Marcin.
bim2
Ja mam BPH @Sezam Max i bardzo sobie chwalę. No pod paypala może się nie da podpiać bo nie ma 3 literowego kodu, ale miesiecznie to poniżej złotówki wychodzi jakoś koszt. No i dla mnie najważniejsze, bardzo szybko idą przelewy.
erix
mBank i nie ma co się zastanawiać. winksmiley.jpg
Speedy
Za dużo jaj było z tym mbankiem winksmiley.jpg. http://www.google.pl/search?q=site%3Ahacki...lient=firefox-a
nevt
to żadne jaja - to bardzo korzystna dla posiadacza konta funkcjonalność smile.gif duży plus dla mBanku za taką możliwość smile.gif
Dumbo
Ja również polecam mBank
flasher2
M bank >> dla nieletnich do tego dużo funkcjonalnych bajerów za darmo, jeżeli doliczyć to ze to jeden z najwiekszych to spokojnie można do polecić każdemu.
Jeżeli niema bankomatu mbanku w twojej miejscowości to zobacz inne konta także za darmo na stronce SPAM
Konta darmowe wiec na co czekać...smile.gif
Pawel_W
ja też mam mbank, polecam, dosyć szybko aktywowali mi konto winksmiley.jpg

chyba jedynym minusem jest to że nie mają placówki ;D
erix
Jak nie mają...?

BRE Bank + wyspy w centrach handlowych.
Spawnm
mają ale mało, na cały Radom bankomaty tylko w 1 markecie tongue.gif
Pawel_W
w takim razie fajnie, dziwi mnie tylko dlaczego skoro mają placówki to trzeba czekać na kuriera z umową, a nie można samemu do nich iść winksmiley.jpg
Ociu
To opcja. Możesz iść sobie do centrum handlowego i podpisać umowę tam.
Spawnm
lol , na kuriera czekałem 2 lata , w końcu skoczyłem do ich placówki i podpisałem na miejscu.
Tak więc nie liczył bym na kuriera z umową bo można się nie doczekać winksmiley.jpg
Fifi209
Cytat(Spawnm @ 21.08.2009, 18:29:35 ) *
lol , na kuriera czekałem 2 lata , w końcu skoczyłem do ich placówki i podpisałem na miejscu.
Tak więc nie liczył bym na kuriera z umową bo można się nie doczekać winksmiley.jpg

Dziwne, może w małym mieście mieszkasz. Do mnie przyjechali w tym samym tygodniu co dzwoniłem. winksmiley.jpg Jeszcze umówili się na konkretną godzinę.
erix
Radom należy do małych miast? tongue.gif

Choć w sumie to nieco dziwne - moja mieścina liczy niespełna 5k mieszkańców, a kurier też po tygodniu się zjawił.
O$iek
A ja polecam Konto graffiti w PKO BP. Multum bankomatów - wszędzie. Miesięcznie prowadzenie konta kosztuje 1,5 zł.
rzymek01
mBank, prowadzenie konta za darmo (ubezpieczenie karty jest opcjonalne)

wypłaty w EuroNet, BZ WBK, eCard, cash4you
apropos Radomia to na stronie mBanku wypluło ponad 20 miejsc wypłat ...

PS. na normalnym eKoncie dochodzi eMax plus (wpłacasz kiedysz chcesz, wypłacac możesz raz w mc, ponad 4%)
do tego tzw. Supermarket, gdzie nie płaci się prowizji kupna/sprzedaży jednostek funduszy inwestycyjnych
oraz eMakler z niskimi prowizjami
żyć nie umierać haha.gif
Pawel_W
konto zamówiłem równo tydzień temu, kurier był w środę, ale okazało się że brakuje jednego mojego podpisu i musiał wpaść jeszcze dzisiaj, więc nawet się sprężyli winksmiley.jpg

#O$iek
a po co mam płacić za konto, które jest tylko do trzymania pieniędzy biggrin.gif
rzymek01
Cytat(Pawel_W @ 21.08.2009, 21:19:10 ) *
a po co mam płacić za konto, które jest tylko do trzymania pieniędzy biggrin.gif

de facto posiadanie swoich aktywów na koncie rozpędza gospodarkę, gdyż banki mają więcej pieniędzy na udzielanie kredytów, ale z Twojego punktu widzenia konto powinno zrekompensować/zredukować wpływ inflacji na Twoje pieniądze, bo trzymanie kasy na 0% lub w skarpetce tak naprawdę powoduje, że masz kasy z dnia na dzień coraz mniej smile.gif
Spawnm
Cytat(rzymek01 @ 21.08.2009, 21:01:19 ) *
apropos Radomia to na stronie mBanku wypluło ponad 20 miejsc wypłat ...

z wpłatomatem 3, z czego dwa w m1 w odległosci 1 metra tongue.gif
Dodatkowo wypłacając za pomocą bankomatu nie mbanku chyba są doliczane jakieś koszta...
maniekl2
Cytat(Spawnm @ 21.08.2009, 21:47:05 ) *
z wpłatomatem 3, z czego dwa w m1 w odległosci 1 metra tongue.gif
Dodatkowo wypłacając za pomocą bankomatu nie mbanku chyba są doliczane jakieś koszta...

Ale to chyba w każdym banku smile.gif
rzymek01
Cytat(Spawnm @ 21.08.2009, 21:47:05 ) *

te co podałem są bezpłatne winksmiley.jpg

poza tym jak można wypłacać z bezpośrednio z mbanku?
przecież mbank jeszcze niedawno prawie nie miał placówek i opierał się wyłącznie na internecie i własnie ofercie darmowych bankomatów, teraz po prostu mniej bankomatów jest bezpłatnych (ale te które wymieniłem są bez żadnych prowizji, tak przynajmniej wynika ze strony mBanku)

wpłatomaty - masz rację, kiepsko, ale tutaj się wyręczam rodziną biggrin.gif
Fifi209
Cytat(erix @ 21.08.2009, 19:16:30 ) *
Radom należy do małych miast? tongue.gif

Choć w sumie to nieco dziwne - moja mieścina liczy niespełna 5k mieszkańców, a kurier też po tygodniu się zjawił.

Będąc w Polsce mieszkam w Katowicach także Radom jest małym miastem dla mnie.
Będąc w Anglii mieszkam w Londynie, więc wszystko jest małe. ;d
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.