Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Uploader] Problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Emtec
Witam.
Chciałbym napisać uploader plików ale trochę innny.
Załużmy że mam 2 komputery
Na 1 - jest strona
Na 2 - pc który trzymał by pliki
(oba komputery są w sieci)

i teraz pytanie jak wykonać dobry uploader żeby przez strone(pc 1) uploadować plik na pc 2

Z góry dziękuje za podpowiedzi winksmiley.jpg
erix
A nie możesz korzystać z udostępniania plików...? Bo pisanie uploadera w przypadku kompów z jednej sieci jest IMHO bez sensu...
Emtec
Właśnie że raczej udostępnianie mi nic nie da.

1pc - dedyk ze stroną
2pc - dedyk na pliki

Oba pc są w private lan.
I właśnie chodzi o to żeby można było przesłać z dedyka (gdzie jest strona) plik na dedyka z plikami.
Dedyk ze stroną jest publiczny.
erix
Cytat
Oba pc są w private lan.

No i jaki problem? A NFS?
dr_bonzo
FTPem po uploadzie?
Emtec
dr_bonzo dziękuje za wskazówke winksmiley.jpg zrobie tak jak mówisz ;P - wsumie mam wiekszośc juz napisane;)

Ale mam jeszcze jeden problem - lub jak to zrobić.

Na main dedyk jest ta strona - wrazem z divix player.
i teraz mam problem jak dobrze zrobić by strumień szedł wewnetrznie z dedyka 2(z plikami) tak by dedyk 2 niemusiał być publiczny tylko main jakoś ciągnoł strumień wewnetrznie siecia ?smile.gif

Czy tak sie wogółe da ?smile.gif
Lub czy macie jakieś propozycje ?smile.gif
Chodzi mi o jakieś zastosowanie , podsuniecie pomysłu ;P - i pamietajcie że to nie jakaś zabawa bo w to wchodzi gruba kasa;)
erix
Cytat
i teraz mam problem jak dobrze zrobić by strumień szedł wewnetrznie z dedyka 2(z plikami) tak by dedyk 2 niemusiał być publiczny tylko main jakoś ciągnoł strumień wewnetrznie siecia ?

A sam sobie nie odpowiedziałeś? snitch.gif

Cytat
Oba pc są w private lan.

Jeden IP masz chyba publiczny, a drugi z klasy wewnętrznych, czy jakoś inaczej? Odwołujesz się do drugiego serwera nie po publicznym IP/domenie, tylko wewnętrznym. winksmiley.jpg
Emtec
Może opisze bardziej to winksmiley.jpg

Na start jest 5 serwerów dedykowanych :
1. Main
2. Files
3. Files
4. Files
5. Files

- Dedyki stoją w firmie hostingowej. (Systemy z jakich bedzie korzystać to LINUX)

- Na Main się będzie znajdować strona.
- Na pozostałych tylko pliku uploadowane.
- Pliki uploadowane są wrzucane na main , pozniej konwertowane do flv , wrzucane losowo na ktorys z dedykow files i usuwane z main.

- I wlasnie chodzi o to żeby wcchodzać na strone(dedyk main) można było oglądać film w playerze z któregoś z dedyków z plikami , nie ściagając go całkowicie na dedyk main. Ale też chodzi o to żeby żaden z dedyków (files) nie mniał dostępu publicznego czyli żeby nikt z poza sieci na niego niemógł wejść - a żeby na stronie było można ciagnać strumień.

-Erix -> nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem , ale samo wstawienie w playerze odnosnika http://IP_WEWNETRZNE/FILES.FLV np. nic nie da bo przeglądarka będzie użytkownikowi próbować z jego sieci ściagnać. Ale nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.