właściwie nie wiem gdzie podpiąć ten temat, ale do rzeczy
zrobiłem sobie takie puzzle - jquery i obraz podzielony na kilkadziesiąt (może do 200 max 300) części - jak wiadomo na początek ładuję wszystkie puzzle (niby że rozsypane) przy starcie strony, a potem je sobie układam - to bardziej tak dla potrenowania jquery zrobiłem, a nie dla wyższych celów
i pojawia się problem, który zauważyłem tylko i wyłącznie pod IE - czasami niektóre obrazki nie pokazują się, one tam są na 100% - FF, Opera czy SM je widzą, gdy podaje link bezpośredni do nich w przeglądarce też je widać, a gdy ładują się w kupie to czasami (nie zawsze) się nie pokazują jakieś 2, czasami 3 a zdarzało się że nawet i 7 się nie wczytało - niby to nie ma być gdzieś dla kogoś, ale mnie ten problem zainteresował (jakby co)
-próbowałem stosować formaty plików różne (gify, jpgi, pngi) - nie ma różnicy
-próbowałem coś działać na onload obrazka - ale zdarzenie to nie ma faktycznego związku z tym czy obrazek się przesłał czy nie (może ma a ja uświadomiony do końca nie jestem)
- próbowałem coś z nagłówkami kombinować
i jakoś mi nic nie wychodziło
nie wiem o co chodzi - i jak ewentualnie temu zapobiec, sprawdzić, czy obrazek rzeczywiście się załadował, co może być przyczyną, jak się w takich wypadkach postępuje
jakby ktoś mial pomysł to byłbym zobowiązany za sugestie - co robić