Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jQuery load Content
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
michas61
Witam

Dotarłem do wielu informacji na temat bibliteki jQuery oraz do samej funkcji "load".
Mój problem zaczął się w momencie gdy zacząłem używać tej funkcji do podmiany DIV`a zawartością innego pliku (np php).
Wszystko działa pięknie ładnie do momentu w którym potrzebuję wywołać znowu funkcję (np. naciśnięcie na link) w podmienionym DIV`ie.
Innymi słowy nie potrafię dotrzeć do elementów wgranego pliku do DIV`a.

$(document).ready(function() { var hash = window.location.hash.substr(1); var href = $('#wrapper a').each(function(){ var href = $(this).attr('href'); var toLoad = hash+'.php #content'; $('#content').load(toLoad) } ); $('#wraper a').click(function(){ var toLoad = $(this).attr('href')+'.php #content'; $('#content').hide('normal',loadContent); window.location.hash = $(this).attr('href'); function loadContent() { $('#content').load('modules/'+toLoad,'',showNewContent()) } function showNewContent() { $('#content').show('normal'); } return false; });});" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

Działanie jest takie: klikam na odnośnik i podmieniana jest zawartość DIV`a o id=content.
Niestety jeśli mam "a href" we wgrywanym pliku to funkcja już tego nie łapie.

Spotkał się ktoś z rozwiązaniem opisanego problemu?

Pozdrawiam
lord_t
Rozumiem, że chcesz by linki w załadowanym divie działały jak te załadowane oryginalnie.

Pomocny w Twoim przypadku powinien być plugin livequery
michas61
Tak, dokładnie o takie działanie mi chodzi.
Dzięki za odpowiedź, gdzieś już ktoś kiedyś kierował moją uwagę na te zagadnienie.
Myślałem, że może jednak ktoś inaczej rozwiązał ten problem.

Mam również inne pytanie:
Czy ktoś ładował poprzez linki z pierwszego tematu google map?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.