Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje możliwość by w shutdown_function zobaczyc czy skrypt poprawnie zakończył swoje działanie czy też wystąpił błąd podczas wykonywania. Wprawdzie są funkje connection_status czy też connection_abort, jednakże interesuje mnie uruchamianie skryptów z CLI i w tym przypadku connection_status nigdy nie przyjmuje wartości 2 (aborted). Działa jedynie timeout.
Najlepiej gdyby była możliwość obsługi wszelkiego rodzaju przerwań wykonywania skryptu, włącznie z przypadkiem gdy do interpretera php zostanie wysłany sygnał SIGTERM.

Z góry dzięki za pomoc

[EDIT]
Mam jeszcze jedno pytanko.
Czy gdy wywołam funkcję exit (np. exit(1)) to będę w stanie w shutdown_function odczytać status exit'a? Chodzi mi o to czy jest jakiś sposób by w shutdown function odczytać to, że argumentem do exit'a było "1".

[EDIT]
Po czesci zrobilem to co chcialem, ale tylko po czesci. Po prostu w auto append dodalem zmienna globalna a w shutdown function sprawdzam czy zmienna jest ustawiona. Jezeli nie jest, to znaczy ze auto append nie zostal wykonany, wiec skrypt sie wysypal, albo byl wywolany exit. Niestety nie wiem co z obsluga sygnalu do interpretera.