Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MegaVideo] Działający downloader w PHP?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Babcia@Stefa
Witam, czy ktoś z Was widział działający pobieracz plików ze strony MegaVideo.com napisany w PHP/Ruby/Python? (nie musi być udostępniany, wystarczy że da się z niego skorzystać winksmiley.jpg)

I jeszcze takie drugie pytanie: To są hashe md5? (wiem troche dziwne pytanie i zarazem trudne)

770e808edb97f3b411c3a18957ef113f
95381c33345d536a9d0870a7bec5d492

Pozdrawiam, WebNuLL
bim2
Nie wiadomo czy to hash md5, choć bardzo możliwe. Może to losowy 32 znakowy ciąg? smile.gif
Babcia@Stefa
To znaczy jak wygenerować taki losowy ciag? str_shuffle?

To musi być jakiś hash... napisałem nawet klasę skanującą każdy bajt strony z przybliżeniem do 50 bajtów (skanuje bajt, +50 następnych i porównuje) aby sprawdzić czy hash który dostaje w nagłówkach jest w treści strony, i właśnie go nie ma.

W internecie nie mogę znaleźć działającej strony do pobierania...

@edit
Ale gdyby to były rozrzucone znaki to istniało by prawdopodobieństwo powtórzenia się ciągu, przez co kilka filmów by miało ten sam ciąg, chociarz sam nie wiem. winksmiley.jpg

@bim2
Co się stało z DownIT.pl?
Usuneli Ci z hostingu? - Myślę że mi strony nie usuną (nie łamie prawa bo nie konwertuje plików) :/

@edit|bim2
Dlaczego się wystraszył?
Myślę że mi to nie grozi smile.gif

Samemu pobrać to nie jest problem - Live HTTP Headers dla Firefoksa i problem z głowy, ale jak zautomatyzować to w PHP?

Nie masz kopii projektu?
Mógłbyś go wznowić na hernass.pl/downit winksmiley.jpg

Pozdrawiam, WebNuLL
bim2
Sam starałem się pobrać coś z megavideo, nie udało się. winksmiley.jpg

Tak, projekt zamknięty, hostingodawca się wystraszył...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.