Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ionCube a PHAR
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kocurro
Witam,

Powiedzcie proszę drodzy forumowicze czy macie jakieś wieści na temat współpracy ionCube'a z PHAR ... czyli czy da się jakoś połączyć te dwie technologie czy też nie ?

Chętnie bym spróbował ale nie chcę na nowo wynajdywać koła ... gorzej jeśli by mi się nie udało go wynaleźć winksmiley.jpg

Tak więc proszę Was o jakieś opinie informacje, cokolwiek co pozwoli rozwiązać trapiący mnie dylemat.

Pozdrawiam serdecznie,
Łukasz
Chrom
PHAR służy do tworzenia i zarządzania archiwami plikowymi zaś ionCube szyfruje skrypty, jeżeli spakujesz skrypt zaszyfrowany to nic nie zmienia i nie powinno być problemów.
Kocurro
Właśnie też tak myślałem ... ale przyglądając się ionCube nie wiem czy zda to egzamin - jego specyfika działania (odczytu plików) jest inna niż np. eAcceleratora. Po prostu zakodowany kod jest umieszczony tak jak kod html w pliku i jakimś cudem ionCube to rozpoznaje. W zasadzie pozostaje pytanie "na czym ten cud polega" i zależnie od odpowiedzi uda się lub nie. W wolnej chwili powrócę do tematu i sprawdzę to na testowej wersji ionCube'a

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.