Problem polega na tym że nie mam pojęcia jak dale z zwykłego formularza, mam przesłać do tej funkcji ajaxowej
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script> <style type="text/css"> #wyswietl{ border: 1px solid; width: 600px; height: 300px; } </style> <script> function klik(){ $.get("czatDodaj.php", {id_nick: nick, id_wiadomosc: wiadomosc}); window.setInterval(function(){$("#wyswietl").load("czatDodaj.php");},2000); } </script> </head> <body> <div id="wyswietl"></div> <form method="get"> Nick:<input type="text" name="nick" style="width:110px;"> Wiadomosc:<input type="text" name="wiadomosc" style="width:250px;"> <input type="submit" onfocus="klik();return false;" value="Wyslij"> </form>
No i tutaj miało to trafiac robiąc małego shoutboxa ;]
<?php $nick = $_GET['nick']; $wiadomosc = $_GET['wiadomosc']; if($wiadomosc!=''){ $query=@mysql_query("INSERT INTO wiadomosci SET id='', nick='".$nick."', wiadomosci='".$wiadomosc."'"); } $query5 = "SELECT wiadomosciFROM wiadomosci LIMIT 10"; ?>
Może jakaś podpowiedz co mam wpisać w formularzu aby te dane wysłać do tej funkcji przesyłającej dane.