Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SCO lezy i kwiczy :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
garfield
SCO musiało uruchonic nową domenę www.thescogroup.com w zwiazku z wirusem MyDoom smile.gif .
lolek09
Wiesz, jak się o tym dowiedziałem, to też na mojej twarzy zagościł uśmieszek, mogli się linuxa nie czepiać winksmiley.jpg (szczególnie, że jestem wielkim fanem linuxa, odkąd go zainstalowałem - to będzie ze 2 tygodnie) winksmiley.jpg

Ale z drugiej strony...

Mają prawo pozwać kogo chcą i za co chcą, a MyDoom nie jest metodą słuszną (moim przynajmniej zdaniem).
Jabol
a ja się ciesze. Teraz będzie niezła jazda na linuxa i linuksowych haksiorów, ale cóż, czasami trzeba zapłacić dla wyższych celów... A tutaj to co to było: pokazali, że nie można dupić ludzi, którzy myślą i na dodatek są zdoli ( społeczność linuksowa ). A SCO ma prawo pozywać kogo chce?? Widać, że którciutko się interesujesz historią linuksa. Ten kod jest tam wykorzystany zgodnie z prawem ( nawiasem mówiąc idiotycznym ). A teraz oni rządają od linuksiarzy ( od użytkowników - nikomu nic nie winnych !!! ) 700 dolców od procka ( bodajrze ). Czemu sobie wcześniej nie przypomnieli? Czemu tego nie zrobili, jak nie byli jeszcze podupadającą firmą?
Dlatego 100% poparcie dla MyDoom ( A oraz B ).
cichy
Cytat
A teraz oni rządają od linuksiarzy ( od użytkowników - nikomu nic nie winnych !!! ) 700 dolców od procka ( bodajrze ). Czemu sobie wcześniej nie przypomnieli? Czemu tego nie zrobili, jak nie byli jeszcze podupadającą firmą?
Dlatego 100% poparcie dla MyDoom ( A oraz B ).

To zupełnie tak jak Z M$ i prawami patentowymi do FATa...
ciekawe dlaczego teraz sobie przypomnieli że mają na to patenty gdy wszsycy z tego kożystają (aparaty cyfrowe itp...)

Pozdro
lolek09
'Może pozwać kogo chce' nie znaczy może wsadzić ludzi do więzienia i klonować dobremany, żeby przejąć władzę nad światem.
Chodzi o to, że ja też mogę pozwać SCO, bo lubie chrupki. A już sąd zdecyduje, czy mam rację.
Jedynym problemem jest to, że wielkie firmy mają kupę kasy na prawników, a kto może reprezentować linuxa, skoro jest tworzony właściwie przez 'wolnych twórców'.

A z patentami to inna sprawa, bo SCO tak na prawdę nie udowodniła, że ma prawo do fragmentów kodu linuxa, a Microsoft ma te patenty i nie ma co do tego wątpliwości. Nie zmienia to oczywiście faktu, że 'ściąganie' za patenty na coś właśnie, gdy to się staje popularne, to chwyt poniżej pasa.
menic
Że sie spytam, to o co chodzi z SCO? Bo o tej firmie to raczej nie słuszałem. I co ona ma wspólnego z linuxem 8O
Seth
http://hacking.pl/news.php?id=2964
http://hacking.pl/news.php?id=3185
...
wiecej jak wpiszesz na hacking.pl w wyszukiwarce SCO smile.gif

Cytat
Jedynym problemem jest to, że wielkie firmy mają kupę kasy na prawników, a kto może reprezentować linuxa, skoro jest tworzony właściwie przez 'wolnych twórców'.

IBM, Red Hat, Novel, slyszalem tez cos o Dellu no i napewno jeszcze kilka innych firm.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.