Dostałem zadanie stworzenia strony, i nie wiem, jak w ogóle do tego podejść.
Ma to działać tak:
1. Do bazy danych administrator wprowadza produkty, podaje cenę minimalną, za jaką jest gotów sprzedać towar oraz maksymalną - jaką chciałby osiągnąć (to umiem

2. Na stronie głównej wyświetlane są pokolei produkty - nigdy więcej niż jeden na raz (ewentualnie informacja: poprzedni/następny). Rozpoczyna się odliczanie: powiedzmy prezentacja produktu trwa 1 godzinę, cena maksymalna to 1000 zł, a minimalna 800 zł.
3. Widok produktu pokazuje jakiś obrazek, opis produktu, ceny minimalną i maksymalną i zegar. Zegar odlicza do zera czas trwania oferty produktu. Jeśli dojdzie do zera - prezentacja się kończy i nikt nie kupuje danej rzeczy.
4. Co np. 4 minuty skrypt odlicza z ceny produktu jakąś kwotę (wyliczoną na podstawie czasu trwania i różnicy cen), w tym wypadku byłaby to kwota 1/15 * 200 = 13,50zł.
5. Użytkownicy przeglądający stronę mogą zgłosić w każdej chwili chęć kupienia produktu. Zgłoszenie chęci kończy prezentację, a ten, kto kliknął "Chcę to" kupuje za cenę, do której doliczył system...
Generalnie całą otoczkę (użytkownicy, rejestracja, logowanie, panel admina, panel usera, historię zakupów itd itd) potrafię zrobić. Nie mam pojęcia jak zrealizować ten zegar, żeby on odliczał rzeczywisty czas tak, żeby użytkownik nie musiał odświeżać strony i żeby wszystko na bieżąco było wyświetlane u każdego usera (np to, że ktoś już sobie zaklepał produkt)...
Mogę prosić o pomoc??