Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pętle
Forum PHP.pl > Forum > PHP
styryl
Witam

mam kilka pytań odnośnie pętli w php

1. Jak sprawdzić czy pętla się wykonała (pętla for)
2. Jak zrobić aby po wykonaniu pętli uruchomić kolejną część skryptu - z tym to mam pomysł ale musze mieć sprawdzanie czy pętla się wykonała
3. Czy istnieje jakiś sposób aby przerwać wykonaywanie skryptu po jakimś czasie i potem wznowienie wykonywania od momentu przerwania wykonywania ( wątpie ale z głupa pytam)

Narazie tyle:D

Z góry dzięki za odp

Pozdro
wookieb
Cytat(styryl @ 21.01.2009, 19:36:15 ) *

1. <?php
  2. $wykonane=false;
  3. for(...)
  4. {
  5. $wykone=true;
  6. }
  7. if($wykonane) //petla sie wykonala
  8. ?>

2. Jak zrobić aby po wykonaniu pętli uruchomić kolejną część skryptu - z tym to mam pomysł ale musze mieć sprawdzanie czy pętla się wykonała

1. <?php
  2. $wykonane=false;
  3. for(...)
  4. {
  5. $wykone=true;
  6. }
  7. if($wykonane) //dalsze czessc skryptu
  8. ?>

3. Czy istnieje jakiś sposób aby przerwać wykonaywanie skryptu po jakimś czasie i potem wznowienie wykonywania od momentu przerwania wykonywania ( wątpie ale z głupa pytam)

Sleepem
EarthCitizen
Cytat

Kod
for ($i = 0; $i < 5; $i++) {// rozumiem, że zamiast 5 będzie jakaś zmienna z wartością
}

if ($i > 0) {
    echo 'wykonała się';
}

Cytat

Kolejną? po prostu dajesz ten kod pod kodem pętli...

Cytat

http://php.net.pl/manual/pl/function.sleep.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.