Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy nieletni mogą tworzyć strony www za pieniądze?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
yono
Czy nieletni mogą tworzyć strony www za pieniądze? CHodzi mi oczywiście o legalne tworzenie stron smile.gif . Znam się na tworzeniu stron (HTML, php, Flash, JavaScript - troszke) i chciałbym sobie na tym dorobić?? Istnieje jakaś szansa?? :wink:
dzieciol4
jasne smile.gif pod warunkiem ze znajdziesz klientow na swoje produkty co sprawa najlatwiejsza nie jest smile.gif sadze ze jednak powinienes zaczac (jezeli jeszcze nie zaczales) najpierw dolaczyc do 2 - 3 przedsiewziec za ktore nie otrzymasz pieniedzy a mozesz je traktowac jako poligon doswiadczalny a pozniej bedziesz mial wizytowke dla przyszlych klientow
kubatron
Moim zdaniem żeby miec klientów czeba coś zaprezentować, głównie chodzi o strone www właśnie o tworzeniu stron www za kase, lecz strona musi być ładnie zrobiona graficznie, funkcjonalnie, żeby klient zobaczył że ma doczynienia z profesionalistą albo profesionalistami, powinneś zadbać aby każdy kto niezna się na językach typu(Html,php, itp.itd. tworzeniu grafiki) miał pełny konfort jak stworzysz mu wirtyne www.
Powinnieneś zaproponować stworzenie kilku projektów graficznych, zarejstrowanie domeny, itp.itd.
:wink:
Pozdr.
Kubatron
yono
Spoko Kubatron i dzieciok14 ale skad takich klientów mam wytrzasnąć??
kubatron
Moim zdaniem powinneś pierwsze projekt stworzyć naprawde dobry potem wymienić się bannerami z innymi serwisami, może jakis klient się trafi, niemartw się ja tez to będe przechodzić bo zakładam z kumplem, pamiętaj projekt musi być profesionalny :wink:
yono
A ty jesteś pełnoletni? Wiesz tata mi mówił, że klient może chcoeć sobie odliczyć vat i wtedy musisz mu dać jakby kwitek ale muszisz być firmą lub zastosować umowę o zlecenie. istnieje też możliwość, że tak powiem po koleżeńsku się dogadac.
krzemian
ja ledwo skończyłem 14 lat (czy 13, sam nie wiem, w każdym razie jestem rocznik '90), znam php, CSS, HTML, ActionScript, troche JavaScript i C++. Obsluguje Flash MX, Adobe Photoshop i... i... i czekam na zlecenia:D:D:D

Ale jestem skromny, nie?smile.gif
Kocurro
Ja mam na karku 19 lat...

a moja praca zaczęła się...poszedłem do firmy dogadywać się o udostępnienie serwera aby postawić na nim serwer do mojego komunikatorka netowego...od słowa do słowa wyszło na to, że znam php i Mysql (co było blefem)...dostałem szanse...przez miesiąc musiałem się nauczyć tworzenia w php i MySQL...z początku za free robiłem, po wykonaniu grafiki (do któej flasha dorobił mój kumpel) zacząłem pracę na zasadzei wymiany...łącze 1Mbit/s w zamian za tworzenie (niekońniecznie stqworzenie portalu lokalnego) oraz jego prowadzenie...

dziek itemu się douczyłem dużo i zaliczyłem 10 klientów na których zarobiłem trochegrosza, przy okazji trafili się poważniejsi klienci na aplikacje pisane w C++...

i tak oto zaczynając od pracy za free...dzięki niej zyskałem dużo roboty i niezłasatysfackję...

polecam rozpocząć od stworzenia z kumplami w kilka osób nawet jednego porządnego profesjonalnego serwisu (przypakowanego na maxa) od początku do końca, wraz z panelami administracyjnymi -tak by móc system pokazywać jake demo itp...

naprawdę opłaci się...

pozdrawiam...
krzemian
Taa, mialem kiedyś takiego kumpla, który też się tym zajmował. Ale teraz zdziczał do reszty, więc nie mam co marzyć o normalnej współpracy:)
Kocurro
Simom zaproponowałbym Ci współpracę...ale mam w tym roku maturę i trudno mi pociągnąć ze swoimi projektami...jak cos będzie to spokojnie dam Ci znać...

pozdrawiam
DreeD
Hmm... ja jestem z 89'... nie mam wiele latek ale mnie to cieszy tongue.gif (mlodosc podobno jest najpiekniejsza laugh.gif) Simon jezeli masz ochote i czas to moge zaproponowac ci wspolprace przy tworzeniu serwisu informacyjnego a'la naszemiasto.pl tyle ze tylko o Tarnowie... Chodzi mi o wspolprace ze strony technicznej.

Jesli jestes zainteresowany to napisz na mejla...
Przepraszam moderatorow za OT smile.gif

Teraz do sedna... jak juz mowilem robie taki serwis. Pozniej mam zamiar przeprowadzic jakas ankiete czy ludziom sie to podoba. Jesli tak to bede myslal o tym czy nie zrobic sobie design-studia tongue.gif taki portal to jest OGROMNA wizytowka... mam nadzieje ze to wypali laugh.gif tongue.gif

To samo proponuje kazdemu kto mysli o robieniu stron za kase...

czyli najlepsza kolejnosc.

1. kilka projektow (chodzby bez konkretnej oferty np. zrobic strone czegos tam nawet jesli cie o to nie prosili).
2. zamiescic je w ladnie wykonanym portfolio
3. stworzyc jakas strone na wieksza skale (chocby taki serwis)
4. reszta pojdzie z gorki (wystarczy dobra reklama (i przyklady))

Pozdrowienia od DreeD'a smile.gif
Seth
Nastepne oferty matrymonialne* winksmiley.jpg beda kasowane.

* "oferty matrymonialne" - autor mial namysli ogloszenia o prace
DreeD
sorry :oops:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.