Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ocena strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
janekpogwad
Witam,

chciałbym się dowiedzieć od Was, drodzy Forumowicze, jak oceniacie moją stronę, ale pod względem grafiki, skryptów, działów, interfejsu, czyli wszystkiego, tylko nie kodu. Wiem, że z kodem jest u mnie źle, może się kiedyś za to wezmę, ale nie teraz.

Adres mojej strony to: www.janpogocki.pl

// nie sądzisz, że tytuł "Ocena strony" w dziale Oceny jest bezsesnu?
// ayeo
c3zi
Wchodzę na główną stronę i tak na prawdę nie wiem czego spodziewać się.

Kod taki sobie, np. <big><center>>> rss & newsletter <<</center></big><br> ....

Grafika też do mnie przemawia.
.radex
brzydko. więcej nie mam co mówić, skoro zabraniasz oceny kodu, który nawiasem mówiąc jest kieepski
AxZx
np tutaj http://janpogocki.pl/ksiega_gosci.php ustaw odstęp. bo teraz tekst jest równo z lewą krawędzią.
ff 306

u góry wyświetlasz godzinę, która nie pokrywa się ze stanem faktycznym - mylna informacja, więc zbędna.
u góry też witasz jakieś cyferki i kropki:) po co?

http://forum.janpogocki.pl/
a z forum to już przesadziłeśsmile.gif te kolory są za ostre. dłużej nie da się tam wytrzymać.

http://janpogocki.pl/mei.php
tutaj te linki mogłyby być jako linki, konkretnie chodzi mi o to, żeby kursor po najechaniu był jakiś taki normalniejszy, np pointer.
gcdreak
Wchodze, patrze... prawa kolumna REKLAMA, REKLAMA.... wyłączam Adblocka wyskakuje dziadostwo.
Wiem, żę reklamy mają swoją funkcje, ale jestem zdania, że jeśli wrzucasz to razem w kolumne(i to cość szeroką) to nie wyglada to atrakcyjnie, ani nie jest funkcjonalne. Rozprosz to odpowiednio.
blooregard
Cytat
Witaj XXX.XXX.XXX.XXX! Dzisiaj jest 25.02.2009 r., godzina 00:45. Jest to 56 dzień w roku.

Zbędne. Wiem, jakie mam IP, to raz. Kalendarz w domu też mam, nie wspominając o zegarku. A informacja o tym, że jest 56 dzień roku jest równie przydatna, co prognoza pogody na Marsie.

Cytat
Strona została zaprojektowana dla przeglądarki Mozilla Firefox
i rodzielczości ekranu
min. 1024 x 768.

bez komentarza

Generalnie - widać, że włożyłeś w tę stronę sporo pracy. Ale jeszcze długa droga przed Tobą.
Powodzenia.

PS: Wpis w księdze gości z nickiem "aaa_test" to ja smile.gif Mozna usunąć. Tak tylko sprawdzałem winksmiley.jpg
janekpogwad
Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze, zmiany będę starał się wprowadzać. smile.gif
webby
1. Jak dla mnie, to tekst "Strona została zaprojektowana dla przeglądarki Mozilla Firefox i rodzielczości ekranu 1024 x 768." dyskwalifikuje stronę. Jak widzę coś takiego to tracę ochotę klikać dalej w tej stronie.
2. Grafika - moim zdaniem ciemno, brzydko, nieczytelnie. Choćby menu - poczytaj sobie o usability.
3. Logo na głównej - z pewnością nie jest to logo irc'a, do którego zachęcasz... a jakby logo Intercontinental Rally Challenge już w ogóle do tematyki Twojej strony nie pasuje.

Generalnie słabo i zniechęcająco.
melkor1984
usability... zero...

strasznie nieczytelna strona... wchodzę i nie wiem o co chodzi... za dużo tych działów... szczerze to nie chciało mi się jej nawet przeglądać bo nie wiedziałem o co chodzi... jak masz działy to daj jakieś kolory lub buttony bo same suche linki i to w takiej ilości totalnie utrudniają nawigację... może coś na kształt kategorii na wp.pl zrób? questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.