Mam taki oto problem.
Mam skrypt w którym w pętli for przetwarzane są dane. Jednakże ilość iteracji jest zmienna, czasem jet to kilkanaście, czasem kilka tysięcy wywołań pętli. W związku z tym chciałbym wiedzieć na jakim etapie jestem. W najprostszym rozwiązaniu wymyśliłem sobie div'a, gdzie będę wyświetlał wartość iteracji za pomocą innerHTML. No i na tym padam:(
Potrafię zmienić tego div'a, ale po jakimś zdarzeniu (onchange, onkeyup), ale nie mam pojęcią jak takie zdarzenie wymusić w pętli.
Narazie mam informację o wykonaniu dopiero jak się całość przetworzy, a co za tym idzie strona załaduje, tylko, że czasem to zwicha, i chciałbym wiedzieć w którym momencie.
Upraszczając, jestem na takim etapie (chodz nie wiem czy to nie kozi róg;) )
<?php echo " <script type=\"text/javascript\"> function addText(text) { document.getElementById('test').innerHTML += text; } </script> "; echo "<form method='post' action='test.php'><input type='submit' name='start' value='start'></form>"; //uruchomienie pętli if ($start=='start'){ for ($i=0;$i<=10;$i++){ //coś co przekaże mi aktualne $i do div'a //reszta skryptu } } ?>
Jako, że to dopiero moje początki, prosiłbym o wyrozumiałość

Pozdrawiam
Ketiv