Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Interfejs - GWT
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Barlog
Witam Wszystkich,
Wykonuję projekt na uczelnie - program do fakturowania on-line. Część bazodanową mam już rozplanowaną, mam już pozakładane tabele, relacje, procedury...
Chciałbym aby interfejs był niezależny od środowiska (win, linux).

Chciałbym przy tym skorzystać z gotowych komponentów typu ExtJS, JQUERY, GWT.
Proszę osoby, które korzystały z podobnych rozwiązań po stronie klienta o opinie o nich.

Co myślicie o GWT ?

Acha, na serwerze działać będzie baza POSTGRE, PHP5 i Apache.
mrok
ExtJS, jQuery, GWT to nie komponenty a frameworki.
Środowiskiem uruchomieniowym jest przeglądarka więc system jest sprawą drugorzędną. W/w frameworki zadziałają Ci na macu, linuxie i i wndzie
ExtJS - jeśli nie pomylilem bibliotek to kwestia "zaledwie" 900$ - piszesz ze to projekt studencki wiec może to byc problemem.
GWT - ekstra sprawa ale do miłej wymiany danych z serwerem bedziesz potrzebować jakiegoś kontenera servletów (myślę o Tomcacie) lub innego Javowego środowiska. Można też wykorzystać AJAX do komunikacji GET klienta z PHP na serwerze - ale wg mnie to troche przekombinowane.
Metodą eliminacji zostaje jQuery

Zastanów się co potrzebuje osiągnąć i sprawdz gdzie się to napisze szybiej i latwiej.
miska
Komercyjna licencja ExtJS to wydatek rzędu - $289
ale zauważ że istnieje też dla niego licencja GPLv3
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.