Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z php-cli 5.2.6
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dziki1921
Witam wszystkich,

Mam dziwny problem z uruchamianiem skryptów z linii polecen (system operacyjny Debian Lenny, wersja PHP: PHP 5.2.6-1+lenny2 with Suhosin-Patch 0.9.6.2 (cli) (built: Jan 26 2009 22:41:04) - a więc ostatnie nowości z repo Debiana).

Skrypt test.php:

[ -- cut -- ]
<?php
echo "Test";
exit;
?>
[ -- cut -- ]

Wywołanie:

# php -f ./test.php

Na wyjściu otrzymuje:

[ -- cut -- ]
Test
[ -- cut -- ]

Co dziwne interpreter nie kończy działania (jak to miało miejsce w poprzednich wersjach PHP) - dopiero po kombinacji Ctrl+C następuje wyjście. Probowałem już różnych kombinacji php-cgi, "#!/usr/bin/php na początku pliku", różnego rodzaju przełączniki "-q" etc.

Dodam jeszcze, iż na innych serwerach nie mam takiego problemu (np. Ubuntu 8.10 z PHP 5.2.6-2ubuntu4.1 with Suhosin-Patch 0.9.6.2 (cli) (built: Feb 11 2009 20:44:58))

Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?

Z góry dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam
shine
ja mam dokladnie to samo srodowisko co Ty uruchomilem przed chwila identyczny skrypt i jego dzialanie sie zakonczylo po wypisaniu slowa "Test", wiec problem moze byc spowodowany nie do konca poprawna intalacja. Moja konfiguracja: (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny2 with Suhosin-Patch Server
dziki1921
Instalowałowałem normalnie z paczek (bez udziwnień) - tak jak na innych moich serwerach, a problem mam tylko na tym jednym :/
erix
Spróbuj skompilować ze źródeł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.