Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nieoczekiwane zachowanie IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Manwe89
Witam. Problem jest następującej maści. Otórz strona: www.pkpir.pl na IE wygląda fatalnie, podczas gdy na wszystkich innych dziła poprawnie. Sam nie wiem w czym jest problem... ;/ Pomyślałem, że może css'a nie widzi. Ale dla swojego użytkownika ustawiłem inny styl i kolory linków itd sie zmieniają. Jednakże całość jest nieczytelna... Czy ktoś może wie dla czego tak się dzieje?;> Dla arkuasz styli ustawiłem ścieżkę w postaci: /themes/<styl>/style.css, wcześniej było: themes/<styl>/style.css. Zmieniłem to, ponieważ bawiłem się w .httaccesie aby uzyskać "przyjazne linki". Cofnąłem jednak te zmiany i dalej to samo...
erix
Pokaż htaccess. A powinno być ze slashem na początku, gdyż przeglądarka nie wie, że używasz Rewrite'a i że foldery w adresie, to nie katalogi, tylko parametry.
Manwe89
Kod
RewriteEngine on
  DirectoryIndex index.php
  RewriteBase /
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule ^artykuly/cat/([0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/$ articles.php?cat_id=$1 [L]
  RewriteRule ^artykuly/in/([0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/$ articles.php?article_id=$1 [L]
  RewriteRule ^artykuly/$ articles.php [L]
  RewriteRule ^wzory/cat/([0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/$ downloads.php?cat_id=$1 [L]
  RewriteRule ^wzory/in/([0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/$ downloads.php?download_id=$1 [L]
  RewriteRule ^wzory/$ downloads.php [L]
  RewriteRule ^ewidencje/$ ewidencje.php [L]
  RewriteRule ^testy/([a-zA-Z-_0-9]+)/$ testy.php?action=$1 [L]
  RewriteRule ^testy/$ testy.php [L]
  RewriteRule ^akty-prawne/([0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/$ aktyPrawne.php?akt_id=$1 [L]
  RewriteRule ^akty-prawne/$ aktyPrawne.php [L]
  RewriteRule ^regulamin/$ regulamin.php [L]
  RewriteRule ^kontakt/$ contact.php [L]
  RewriteRule ^o-nas/$ about.php [L]
  RewriteRule ^strona-glowna/$ home.php [L]
  RewriteRule ^punkty/$ punkty.php [L]
  RewriteRule ^linki/cat/([0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/$ weblinks.php?cat_id=$1 [L]
  RewriteRule ^linki/in/([0-9]+)/([0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/$ weblinks.php?cat_id=$1&weblink_id=$2 [L]
  RewriteRule ^linki/$ weblinks.php [L]

no i oczywiscie "enter" na koncu tego pliku. I mozesz mi powiedziec jak to widac u Ciebie w przegladarce? Bo u mnie np. teraz w IE dziala dobrze a na reszcie firmowych komputerow zle ;/

dodam jeszcze, ze kiedy sprawdzam glowna strone "na sucho", tj zapisze zrodlo i w odpowiedni katalog (wskazywny w zrodle) wrzuce ten pliczek css to IE bez problemu dziala. Nie mam pojecia co to moze byc. Z poczatku pomyslalem ze to moze chmody, ale to odpada bo w FF i innych przegladarkach smiga.
erix
  1. <table cellpadding='0' cellspacing='0' width='950' style='border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;'>
  2. <tr><td>
  3. <div class='belka_up' style='text-align: right;'>Dzisiaj jest czwartek, 19 marca 2009 r.</div>
  4. </td></tr></table>

Z czym do ludzi? tongue.gif http://osiolki.net/tabelki

Cytat
I mozesz mi powiedziec jak to widac u Ciebie w przegladarce?

Czerwone tło dla środka. Tylko w IE8 jest ok.

Przyznam, że zaintrygował mnie ten problem. Ale jest rozwiązanie. Przyjrzyj się plikowi CSS, a konkretniej - jego składni. I żadne rewrite, czy prawa dostępu. Tylko i wyłącznie składnia.
Manwe89
skoro wiesz ze mam problem w css to moze moglbys powiedziec dokladniej o co chodzi?smile.gif

czy chodzilo moze o jeden apostrof?biggrin.gif
erix
Mówiłem, puść pod validator, to zobaczysz. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.