Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] odczytaywanie tablicy POST
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
gummmibear
Witam.

Potrzebował bym odczytać wartość umieszczoną w tablicy POST. W dokumentacji jQuery znalazłem jedynie sposób zapisu do tablicy POST.

Jak mogę odczytać konkretną wartość z tablicy POST w jQuery?
erix
Odczytać? A możesz podać praktyczny przykład zastosowania?

Inaczej - co chcesz zrobić?
gummmibear
chciałbym mieć zapisany w tablicy post hasło, i jquery sprawdzać czy wpisano prawidłowe,
chodzi tu o formularz zmiany hasła dla konta, gdzie podajemy stare hasło i nowe.
erix
Ale tablica post jest przecież wysyłana tylko przez formularz... Wysyłasz żądanie, to musiałbyś odczytać pola od strony JS (czyli od siebie).

Zupełnie nie rozumiem Twojej idei...
gummmibear
Może inaczej, mam zalogowanego usera, wyciągam przez php z bazy jego stare hasło, i jak przekazać wartosć zmiennej do jQuery.

Myślalem ze zapisze sobie w hasło w tablicy POST i w prosty sposób będę mógł ją odczytać w jQuery.
erix
Nie tak. tongue.gif

PHP w POST jest tylko wówczas, jeśli prześlesz jakieś dane do skryptu formularzem.

I nigdy, ale to nigdy nie wysyłaj starego hasła do klienta. Wyślij nowe hasła + wprowadzone stare i sprawdzaj po stronie serwera, czy zgadza się z tym w bazie.
gummmibear
Ok ok blinksmiley.gif

Zrobione. ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.