Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Putty
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Ralficzek
Musze wykonac jedna komende na serwerze SSH przez Putty. Jestem kompletnym zerem w tym programie, mam wykonać taką komendę:

Cytat
mysql -u JAKIŚTAMÓJLOGIN -pMOJEHASŁO -D NAZWABAZY-h HOSTBAZY<
NAZWAPLIKUSQL

I nie wiem kompletnie gdzie to wkleić co i jak... Otworzyło mi się jakies okienko po instalacji. I stoje. Prosiłbym kogoś o pomoc smile.gif
osl
z windowsowego putty nie korzystałem już dłuższy czas, więc pisze z głowy winksmiley.jpg
generalnie musisz zdefiniować hosta z którym chcesz się połączyć,
w tym celu musisz podać nazwę, adres, port(raczej opcjonalnie), zapisać i połączyć się z serwerem.
potem tylko zalogować do shella i wklepywać komendy.

Nie wiem czy to będzie cokolwiek pomocne, a nuż coś Cię natchnie winksmiley.jpg
Ralficzek
W zakładce sesje mam tylko miejsce na Host Name.
Wpisuję tam host FTP.
Potem loguje się.
Wpisuję login i haslo FTP.
Wklepuje komendę.
Wciskam Enter.

I Putty stoi... nic się nie dzieje.
osl
hm... czyli do shella się dostałeś.
'Putty stoi" - może po prostu myśli? z komendy wnioskuję że chcesz wrzucić jakieś dane do bazy, dużo ich jest?
Ja dane importuje zawsze tak (kwestia przyzwyczajenia)
Kod
mysql -u USER -h HOST -p

powinien zapytać Cię o hasło,
potem
Kod
connect nazwa_bazy
\. nazwa_pliku.sql

przy imporcie powinien ci wypluwać na konsole co robi aktualnie - wtedy masz pewność, że 'nie stoi' winksmiley.jpg
Ralficzek
A co zrobić jesli chcę wgrać bazę z tabelkami np, balbla_, a te już istnieją? nadpisze je bez pytania? Czy powinienem pierw je usunąc?
osl
szczerze - nie wiem. ja bym usunął, dla świętego spokoju winksmiley.jpg
Ralficzek
Moja baza ma 80MB, długo się będzie wgrywało?
osl
zależy od tego skąd ją będziesz wgrywał - czy od siebie przez ssh, czy z tego zdalnego serwera bezpośrednio,
również (a w właściwie przede wszystkim) od samego serwera... także wyliczyć nie da rady winksmiley.jpg
Ralficzek
Kuwa haha.gif coś idzie biggrin.gif

Dziękuje Ci :*
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.