Musze wykonac jedna komende na serwerze SSH przez Putty. Jestem kompletnym zerem w tym programie, mam wykonać taką komendę:
Cytat
mysql -u JAKIŚTAMÓJLOGIN -pMOJEHASŁO -D NAZWABAZY-h HOSTBAZY< NAZWAPLIKUSQL
I nie wiem kompletnie gdzie to wkleić co i jak... Otworzyło mi się jakies okienko po instalacji. I stoje. Prosiłbym kogoś o pomoc
osl
16.04.2009, 15:01:39
z windowsowego putty nie korzystałem już dłuższy czas, więc pisze z głowy generalnie musisz zdefiniować hosta z którym chcesz się połączyć, w tym celu musisz podać nazwę, adres, port(raczej opcjonalnie), zapisać i połączyć się z serwerem. potem tylko zalogować do shella i wklepywać komendy.
Nie wiem czy to będzie cokolwiek pomocne, a nuż coś Cię natchnie
Ralficzek
16.04.2009, 15:08:48
W zakładce sesje mam tylko miejsce na Host Name. Wpisuję tam host FTP. Potem loguje się. Wpisuję login i haslo FTP. Wklepuje komendę. Wciskam Enter.
I Putty stoi... nic się nie dzieje.
osl
16.04.2009, 15:20:54
hm... czyli do shella się dostałeś. 'Putty stoi" - może po prostu myśli? z komendy wnioskuję że chcesz wrzucić jakieś dane do bazy, dużo ich jest? Ja dane importuje zawsze tak (kwestia przyzwyczajenia)
Kod
mysql -u USER -h HOST -p
powinien zapytać Cię o hasło, potem
Kod
connect nazwa_bazy \. nazwa_pliku.sql
przy imporcie powinien ci wypluwać na konsole co robi aktualnie - wtedy masz pewność, że 'nie stoi'
Ralficzek
16.04.2009, 15:23:04
A co zrobić jesli chcę wgrać bazę z tabelkami np, balbla_, a te już istnieją? nadpisze je bez pytania? Czy powinienem pierw je usunąc?
osl
16.04.2009, 15:29:22
szczerze - nie wiem. ja bym usunął, dla świętego spokoju
Ralficzek
16.04.2009, 15:31:56
Moja baza ma 80MB, długo się będzie wgrywało?
osl
16.04.2009, 15:34:42
zależy od tego skąd ją będziesz wgrywał - czy od siebie przez ssh, czy z tego zdalnego serwera bezpośrednio, również (a w właściwie przede wszystkim) od samego serwera... także wyliczyć nie da rady
Ralficzek
16.04.2009, 15:41:13
Kuwa coś idzie
Dziękuje Ci :*
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.