Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] blad headera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
propage
co któreś odświeżenie strony (2-6) zamiast poprawnie załadować stronę wyskakuje header

1. <?php
  2.    HTTP/1.1 200 OK
  3. Date: Mon, 27 Apr 2009 16:59:30 GMT
  4. Server: Apache/2.2.6 (Win32) PHP/5.2.5
  5. X-Powered-By: PHP/5.2.5
  6. Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
  7. Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
  8. Pragma: no-cache
  9. Set-Cookie: procms=5d34bb3c7d34f05b528ae4a74fb547c7; Domain=.localhost/~new; Max-Age=1240855170; Path=/
  10. Keep-Alive: timeout=15, max=99
  11. Connection: Keep-Alive
  12. Transfer-Encoding: chunked
  13. Content-Type: text/html
  14.  
  15. 20b8
  16. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  17. <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  18. <head>
  19. ... tutaj ju&#380; dalej cały kod strony ...
  20. ?>

znak chyba tabulacji wyskakuje na początku headera, nie powinno go być? być może to on powoduje błędy, ale skąd może się barać?. Dziwne że przeglądarkapoprostu wyświetla nagłówek strony zamiast go jakoś zinterpertować smile.gif jaka może być tego przyczyna?
lashus
Nagłówki to moim zdaniem delikatna sprawa i strasznie dużo z nimi problemów tongue.gif Proponowałbym ci zamieścić kod PHP skryptu, gdyż bez niego trudno się domyślić co w ogóle jest źle.
propage
ale który kod opowiedzialny za tworzenie sesji? skrypt ma z 500 plikow cieżko mi zgadnąć co może być nie tak i gdzie
lashus
Nie wiem gdzie tongue.gif W którymś momencie musisz mieć funkcję wyrzucającą nagłówek na stronę. W tym układzie nic nie umieszczaj, po prostu poszukaj czegoś co będzie wyglądać na funkcję wyrzucającą to na ekran. Sprawdź powiązane pliki.
okitoki
to masz jakiś dziwny problem z serwerem, a nie ze skryptem

a próbowałeś inną przeglądarkę, może w niej masz problem

podaj adres strony, ja u siebie sprawdze
propage
narazie strona jest na localu wiec nie ma jak, też wydaje mi się ze to może być problem z serwerem, ale dopiero po przebudowie skyptu coś takiego mnie spotyka.
okitoki
problem jest w tym że co byś nie zrobił w php, to serwer na początku zwraca nagłówek, i w zależności od tego jaki jest nagłówek zwraca treść albo nic, a co nie zrobisz w PHP, zawsze jest to zwracane po nagłówku.
nie mieszałeś nic w konfiguracji apache
bazyliszek83
Poszukaj w kodzie linijek z frazą "header" i przyjrzyj się każdemu z osobna. Gdyby aplikacja była dobrze napisana to wyrzucenie nagłówka było by w jednym miejscu, ale z tego co napisales chyba tak nie jest:)
propage
wogole nie wysylam naglowkow w aplikacji, czasem jakis redirect tylko. Być moze to blad serwera, ponieważ tylko na localhoscie poki co to zaobserowałem.

Udało mi sie chyba znaleźć przyczyne, w moim systemie szablonów, jesli usune pewna linijke kodu to problemu nie ma.

<?php

ob_start();
include($file);
$contents = ob_get_contents();
ob_end_clean();
$contents = str_replace ('"images/', '"template/'.TEMPLATE.'/images/', $contents); // jesli usune ta linijke problemu nie ma

?>

funkcja ta moze tak namieszac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.