Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobieranie źródła strony używającej cookies
Forum PHP.pl > Forum > PHP
peterekk
Witam

mam kod:
  1. <?php
  2. echo file_get_contents('http://s1.metaldamage.onet.pl/game/uebersicht.php');
  3. ?>

Przyjmijmy, że jestem zalogowany na tą stronę, ale powyższy kod mi tego nie czyta, zamiast wyświetlić mi źródło strony jaką powinienem otrzymać jako zalogowany użytkownik, wyświetla mi źródło strony, jakie skrypt powinien wyświetlić dla niezalogowanego. I teraz moje pytanie: Jak zrobić, aby powyższy kod wyświetlił mi źródło strony dla zalogowanego użytkownika na podanej w kodzie stronie przyjmując, że jestem zalogowany? smile.gif
M4T3U5Z
poszukaj o curl i logowanie
peterekk
tylko nie chodzi mi o to, żeby się logować, chciałbym, aby ten skrypt wyświetlił prawidłowo kod źródłowy zalogowanym użytkownikom, aby nie musieli ponownie wprowadzać danych do konta, może trochę chaotycznie to napisałem, ale mam nadzieję, że ktoś te moje wypociny zrozumie tongue.gif
Pozdrawiam
kilas88
w takim razie musisz pobrać dane aktualnie zalogowanego użytkownika i przekazać je do cURL, w którym to za ich pośrednictwem wykonasz automatyczne logowanie i dopiero wtedy pobierzesz informacje.
peterekk
Witam

Hmmm, jak musiałby być ułożony kod, aby po podaniu do cURL'a loginu i hasła, na stronie, przy wyświetlaniu źródła strony za pomocą PHP (np file_get_contents()), było wyświetlane źródło strony dla zalogowanego użytkownika? Z góry mówię, że czytałem co nie co o cURL, aczkolwiek chciałbym zobaczyć praktyczny przykład zastosowania go w moich oczekiwaniach, lepsze to, niż sucha teoria...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.